Antena 3 CNN International News Ucraina nu va accepta nicio pierdere teritorială, transmite ministrul de Finanțe

Ucraina nu va accepta nicio pierdere teritorială, transmite ministrul de Finanțe

Ministrul de Finanțe al Ucrainei, Serhii Marchenko, spune că guvernul nu va accepta nicio pierdere teritorială în favoarea Rusiei, după ce au apărut informații conform cărora Putin ar vrea să împartă țara în două. Oficialul a precizat că, în ciuda războiului, salariile și pensiile sunt plătite.

Ucraina nu va accepta nicio pierdere teritorială, transmite ministrul de Finanțe
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Mar 2022   •   19:54

”Vreau să vă spun că, în ciuda întregului război pe care îl vedem acum, guvernul nostru încă funcționează”, a spus Marchenko pentru CNN. El a spus că sunt plătite salarii și pensii și 200 de dolari pentru fiecare persoană care și-a pierdut locul de muncă din cauza războiului.

”În prezent, peste 3 milioane de oameni sunt refugiați și trăiesc temporar în țări europene. Este, de asemenea, un prejudiciu mare pentru economia noastră”, a spus el.

Întrebat despre comentariile făcute de șeful Intel al armatei ucrainene Kyrylo Budanov, care sugerează că președintele rus Vladimir Putin ar putea căuta să taie Ucraina în două - precum Coreea de Nord și Coreea de Sud, Marchenko a spus că Ucraina nu va accepta nicio pierdere teritorială.

”Nu vom accepta nicio pierdere a țării noastre. Vom lupta împotriva oricărui scenariu posibil care ne mută spre acest lucru”, a spus Marchenko.

”Nu se poate nici măcar să menționăm că putem trăi fără o parte a teritoriului nostru pentru că este vorba despre economia noastră. Este vorba despre oamenii noștri. Este vorba acum despre logistica noastră. Portul nostru din regiunea Odesa este blocat. Așa că trebuie să găsim o altă modalitate de a transfera mărfurile către Europa și alte țări”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Marchenko a adăugat că nu s-a făcut suficient în ceea ce privește sancțiunile: ”pentru noi, este important ca fiecare cetățean rus să sufere și de aceea sancțiunile sunt foarte importante în această chestiune, iar guvernul nostru și președintele nostru au încercat să facă tot ce este posibil pentru ca fiecare cetățean rus să înțeleagă că modul în care își susțin puterea este pe calea greșită”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Ucraina pierdere teritoriu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close