Antena 3 CNN International News Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie livrate de SUA

Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie livrate de SUA

Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie livrate de Statele Unite ale Americii. Un clip video postat pe Twitter arată momentul în care o astfel de bombă explodează deasupra unei zone în care s-ar fi aflat militari ruşi.

Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie livrate de SUA
Sursa foto: Twitter | @Tendar
de Alin Tarnovschi    |    21 Iul 2023   •   10:05

Forţele armate ucrainene au început să utilizeze muniţie cu dispersie în luptele date în cadrul contraofensivei împotriva Rusiei. Anunţul a fost făcut de doi oficiali americani, relatează CNN.

Statele Unite aşteaptă în continuare să primească informaţii actualizate de la armata ucraineană despre cât de eficient este acest armament cu submuniţie - controversat - pe câmpul de luptă, potrivit unuia dintre oficiali.

Statele Unite ale Americii au anunţat pe 8 iulie că trimit acest armament Ucrainei, pe care l-au livrat o săptămână mai târziu. Acest tip de armament este controversat din cauză că împrăştie numeroase "bombe" mici într-o zonă largă şi reprezintă astfel o ameninţare pe termen lung la adresa civililor în cazul în care nu explodează.

John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al SUA pentru comunicaţii strategice, a confirmat, de asemenea, într-un interviu televizat, că Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie.

"Le folosesc (n.r. bombele cu dispersie) în mod corespunzător. Le folosesc efectiv şi chiar au un impact asupra trupele defensive ale Rusiei", a declarat John Kirby, mai notează CNN.

Analiştii militari au explicat că muniţia cu dispersie livrată de SUA ar putea schimba complet situaţia de pe frontul de luptă din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina muniție cu dispersie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close