Antena 3 CNN International News În cât timp ar putea deveni Ucraina membră a Uniunii Europene. Răspunsul ministrului francez al Afacerilor Europene: ”Este foarte mult”

În cât timp ar putea deveni Ucraina membră a Uniunii Europene. Răspunsul ministrului francez al Afacerilor Europene: ”Este foarte mult”

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană s-ar putea concretiza în 15 sau 20 de ani, este de părere ministrul francez al Afacerilor Europene, Clement Beaune.

În cât timp ar putea deveni Ucraina membră a Uniunii Europene. Răspunsul ministrului francez al Afacerilor Europene: ”Este foarte mult”
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    22 Mai 2022   •   18:44

„Dacă spunem că Ucraina va intra în Uniunea Europeană în șase luni, un an, doi ani, mințim. Nu este adevărat”, a spus Beaune la postul de radio comunitar evreiesc Radio J, citat de CNN. „Probabil în 15 sau 20 de ani. Oricum ar fi, este foarte mult”, a adăugat el.

„Este nevoie de foarte mult timp și nu vreau să vindem iluzii și minciuni. Dacă le spunem ucrainenilor „bun venit în Uniunea Europeană, dar nu ați citit integral contractul, nota de subsol spune: se va întâmpla în 15 ani”, atunci cred că pregătim terenul pentru dezamăgirea unei întregi generații de ucraineni”, a adăugat Beaune.

Ministrul francez a continuat spunând că propunerea lui Emmanuel Macron de a crea o nouă comunitate politică europeană pe lângă UE, în care să fie inclusă și Ucraina, „nu a fost o alternativă” la aderarea la UE a Ucrainei și „nu a împiedicat viitoarea sa aderare la UE”.

„Este un proiect complementar Uniunii Europene, care poate oferi un proiect politic concret țărilor care nu sunt în inima Uniunii Europene, dar care doresc să se apropie de Uniune”, a spus ministrul.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs, sâmbătă, că orice alternativă la cererea Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană ar fi un „compromis” cu Rusia.

Clement Beaune a mai precizat că „pentru orice aderare la Uniunea Europeană, să fim sinceri, este nevoie de timp”. „Și în timp ce așteptăm această calitate de membru, nu putem spune pur și simplu ”este asta sau nimic”, a adăugat el.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close