Antena 3 CNN International News Ucraina nu are suficient echipament pentru a respinge atacul Rusiei, spune un diplomat ucrainean

Ucraina nu are suficient echipament pentru a respinge atacul Rusiei, spune un diplomat ucrainean

În prezent, Ucraina nu are suficient echipament militar pentru a se apăra, a declarat joi ambasadorul țării în Regatul Unit, Vadym Prystaiko.

Ucraina nu are suficient echipament pentru a respinge atacul Rusiei, spune un diplomat ucrainean
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    24 Feb 2022   •   18:32

”În acest moment, avem destui oameni; nu avem suficient echipament”, a spus Prystaiko, întrebat dacă forțele Ucrainei de pe teren sunt capabile să respingă atacul Rusiei.

În timp ce vorbea cu reporterii de la Ambasada Ucrainei la Londra, el a adăugat că Ucraina a fost deschisă cu privire la necesitatea de echipamente militare, plus sprijin financiar și umanitar din alte țări.

Liderii Uniunii Europene sunt așteptați să anunțe un pachet de sprijin umanitar pentru Ucraina mai târziu, joi, precum și sancțiuni împotriva Rusiei.

„Dar luptăm cu adevărat... tancuri, elicoptere, avioane doborâte. Ne apărăm pământul”, a spus Prystaiko. Unele zone sunt greu de apărat, a recunoscut el, Rusia blocând Marea Neagră și Marea Azov.

Acest lucru limitează capacitățile Ucrainei de a aduce întăriri și provizii, a spus el, adăugând că proviziile umanitare vor fi necesare ”destul de curând, destul de critic”, rușii ”țintind infrastructura critică”.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close