Antena 3 CNN International News Ucraina a predat Uniunii Europene răspunsurile chestionarului de aderare adus de șefa Comisiei Europene

Ucraina a predat Uniunii Europene răspunsurile chestionarului de aderare adus de șefa Comisiei Europene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a predat luni un document cu răspunsurile Ucrainei la un chestionar din partea Uniunii Europene. Este un pas înainte în călătoria țării spre aderare, a declarat un diplomat al UE.

Ucraina a predat Uniunii Europene răspunsurile chestionarului de aderare adus de șefa Comisiei Europene
Sursa foto: Twitter/ Matti Maasikas
de Cerasela Stafie    |    18 Apr 2022   •   22:18

Ambasadorul Uniunii Europene în Ucraina, Matti Maasikas, a scris pe Twitter că este ”onorat să primească de la președintele Zelenski răspunsurile la chestionarul Comisiei Europene”.

În mesajul său, Maasikas a menționat că documentul a fost ”predat de președintele von der Leyen cu doar 10 zile în urmă” și că ”vremurile extraordinare necesită pași extraordinari și o viteză extraordinară”.

Ambasadorul a postat, de asemenea, fotografii cu el primind documentul, alături de Zelenski și alți oficiali ucraineni de top, inclusiv prim-ministrul Denys Shmyhal.

Trimiterea chestionarului marchează un alt pas în procesul lung de a deveni o țară membră cu drepturi depline a UE, proces care durează în mod normal ani de zile. Comisia Europeană va analiza acum răspunsurile oferite de Ucraina în chestionar și va emite o opinie cu privire la posibilitatea acordării statutului de candidat țării.

Va reveni apoi liderilor celor 27 de state membre existente să aprobe statutul Ucrainei ca țară candidată, înainte de a trece la următoarea fază în care Kievul ar trebui să-și alinieze procesele sociale, juridice, administrative și financiare cu cele ale UE.

În martie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere instituțiilor Uniunii Europene ”să lucreze pentru acordarea” statutului de țară candidată la UE Ucrainei.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close