Antena 3 CNN International News Ucraina a reocupat orașe și poziții defensive la est de Kiev, anunță ministerul britanic al Apărării

Ucraina a reocupat orașe și poziții defensive la est de Kiev, anunță ministerul britanic al Apărării

Forțele ucrainene au reocupat orașe și poziții defensive la periferia estică a Kievului, a declarat astăzi Ministerul britanic al Apărării în ultima sa actualizare a informațiilor.

Ucraina a reocupat orașe și poziții defensive la est de Kiev, anunță ministerul britanic al Apărării
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Ovsiannikova Yuliia/Ukrinform/ABACA
de Mia Lungu    |    25 Mar 2022   •   10:35

"Contraatacurile ucrainene și retragerea forțelor ruse pe liniile de aprovizionare supraextinse au permis Ucrainei să reocupe orașe și poziții defensive până la 35 de kilometri la est de Kiev", a declarat ministerul, potrivit CNN.

"Este probabil ca forțele ucrainene să continue să încerce să împingă forțele ruse înapoi de-a lungul axei nord-vestice de la Kiev spre aerodromul Hostomel."

În sudul Ucrainei, "forțele ruse încearcă în continuare să ocolească Mykolaiv în timp ce încearcă să se îndrepte spre vest, spre Odesa, progresul lor fiind încetinit de probleme logistice și de rezistența ucraineană", a adăugat ministerul.

Potrivit relatărilor oficiale ucrainene, forțele țării au recucerit teritoriile la est de Kiev în urma unor lupte intense, joi, anulând câștigurile anterioare ale Rusiei.

Videoclipuri de pe rețelele de socializare geolocalizate de CNN au arătat trupe ucrainene împreună cu câteva blindate rusești capturate în mica așezare Lukyanovka, la aproximativ 55 de kilometri est de capitală.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close