Antena 3 CNN International News Ucrainenii sfidează Rusia după ultimele atacuri: "Vom învinge definitiv, trebuie doar să mai așteptăm puțin!"

Ucrainenii sfidează Rusia după ultimele atacuri: "Vom învinge definitiv, trebuie doar să mai așteptăm puțin!"

Ucrainenii sunt încrezători că țara lor va câștiga războiul cu Rusia.

Ucrainenii sfidează Rusia după ultimele atacuri: "Vom învinge definitiv, trebuie doar să mai așteptăm puțin!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2022   •   13:54

Credința lor nu a fost zdruncinată nici măcar de valul de atacuri mortale lansate de forțele Moscovei pe tot parcursul săptămânii trecute, dar și luni dimineață.

Mulți oameni au rămas fără locuințe, după ce rachetele și dronele kamikaze au căzut peste clădiri rezidențiale, dar nu vor să renunțe la luptă.

Ei spun că vor rămâne în orașele lor și vor ajuta la alungarea invadatorilor. 

"Cred că oamenii își continuă viața cât pot de normal. Una dintre rachetele rusești a lovit ceva mai sus pe stradă, dar traficul s-a reluat deja. În parcul de aici sunt oameni care fac picnic, cumpără cafele, poți cumpăra mâncare și poți sta și bea o cafea în parc.

Rezident în Kiev: "Oamenii își continuă activitatea, e tot ce poți face"

A fost o sirenă de raid aerian în urmă cu zece minute.

De îndată ce s-a terminat, oamenii au ieșit de la metrou sau din adăposturi și își continuă activitatea. Este tot ce poți face", povestește Chris York, rezident în Kiev.

La Zaporojie au fost distruse recent mai multe clădiri rezidențiale.

Între cei afectați se numără și o femeie în vârstă, care și-a pierdut apartamentul de la primul etaj al unei clădiri lovite săptămâna trecută.

Din cauza riscului de prăbușire, este foarte dificil pentru ea să intre pentru a-și recupera o parte din bunuri.

Rezidentă în Zaporojie: "Toți ucrainenii știu că țara noastră este invincibilă"

Acum, femeia locuiește într-o școală folosită ca adăpost, în timp ce încă încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat cu locul în care a trăit până recent.

Chiar și în aceste condiții, rezidenții din orașele lovite de ruși refuză să ia în calcul capitularea în fața inamicilor. 

"Locuiesc aici de 44 de ani. Acesta a fost apartamentul părinților mei. Din cauza a ceea ce s-a întâmplat, nu plecăm nicăieri, mergem să luptăm, să ajutăm.Toți ucrainenii știu că țara noastră este invincibilă, poporul nostru este puternic, vom învinge definitiv, trebuie doar să mai așteptăm puțin", declară Svetlana Kondrașova, rezidentă în Zaporojie.

În conflictul pe care l-a declanșat în urmă cu aproape 8 luni, Moscova a pierdut 65.000 de soldați, aproape 8.000 de tancuri și vehicule blindate și peste 500 de avioane și elicoptere, potrivit unei statistici întocmite de Kiev.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close