Antena 3 CNN International News UEFA a deschis o investigație după penalty-ul controversat din partida Anglia -Danemarca

UEFA a deschis o investigație după penalty-ul controversat din partida Anglia -Danemarca

Forul fotbalistic englez riscă o penalizare din partea UEFA după ce la semifinala cu Danemarca un fan a folosit un indicator laser, țintind cu fasciculul de lumină fața portarului Schmeichel la penalty-ul decisiv.

UEFA a deschis o investigație după penalty-ul controversat din partida Anglia -Danemarca
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    09 Iul 2021   •   08:39

În imaginile TV, chiar înainte ca Harry Kane să execute penalty-ul din prelungirile meciului de miercuri, pe fața lui Schmeichel se poate observa o lumină verde.

La acel penalty, Schmeichel a respins balonul în față, însă mingea a ajuns tot la Kane, iar de data aceasta starul lui Tottenham a trimis balonul în poartă.

Golul înscris din penalty-ul controversat a calificat echipa gazdă în finala competiției.

Kane a ajuns la 10 goluri marcate pentru Anglia la turnee finale, egalându-l pe Gary Lineker, în urma lor fiind Alan Shearer (9) şi Wayne Rooney (7).

Reprezentativa engleză este în vizorul federației continentale, fiindcă fanul englez l-a șicanat pe portarul danez Kasper Schmeichel, în semifinala Euro 2020, de miercuri, de pe Wembley, câștigată de Anglia cu 2-1, în prelungiri.

Tot Anglia a fost acuzată pentru „tulburări provocate de susținătorii săi în timpul intonării imnurilor naționale” și pentru „folosirea de efecte pirotehnice de către susținătorii săi”.

Într-un comunicat citat de „skysports.com” UEFA a declarat: "Cazul va fi tratat în timp util de către UEFA, prin Organismul de Control, Etică și Disciplină (CEDB)".

În minutul 102 al meciului, Sterling a obținut ușor un penalty, după ce a plonjat în careu, acuzând un fault asupra sa făcut de Maehle.

Faultul a fost confirmat de VAR, iar Harry Kane a trimis mingea în poartă după ce, inițial, portarul danez o respinsese în față.

Ultima partidă a competiţiei va avea loc duminică, de la ora 22.00, tot pe stadionul Wembley.

×
Subiecte în articol: fotbal Anglia Danemarca penalty
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close