Antena 3 CNN International News Un pasager fără experiență de zbor a reușit să aterizeze un avion, după o problemă medicală a pilotului, în Florida

Un pasager fără experiență de zbor a reușit să aterizeze un avion, după o problemă medicală a pilotului, în Florida

Un pasager fără experiență de zbor a aterizat în siguranță un avion privat pe un aeroport din Florida, marți după-amiază, 10 mai, după ce pilotul a ”devenit incoerent”.

Un pasager fără experiență de zbor a reușit să aterizeze un avion, după o problemă medicală a pilotului, în Florida
Sursa foto: Twitter/ Andy Vermaut
de Cerasela Stafie    |    11 Mai 2022   •   14:15

CNN a obținut o întregistrare a discuției dintre pasager și turnul de control. Se poate auzi cum bărbatul îi spune controlorului de trafic aerian că nu știe să piloteze avionul.

”Am o situație gravă aici. Pilotul meu a devenit incoerent și nu am idee cum să pilotez avionul”, a spus pasagerul, neidentificat până în prezent.

Controlorul de trafic aerian a început să ofere pasagerului instrucțiuni privind aterizarea.  "Încercați să țineți aripile la nivel și să vedeți dacă puteți începe să coborâți pentru mine. Împingeți înainte comenzile și coborâți într-un ritm foarte lent", au fost instrucțiunile pe care pasagerul le-a primit.

”Încercați să urmăriți coasta fie spre nord, fie spre sud. Încercăm să vă localizăm”, a mai transmis turnul de control.

Aeronava a aterizat în cele din urmă pe Aeroportul Internațional Palm Beach din Florida.

Într-o înregistrare suplimentară, capturată de LiveATC.net, un alt controlor de trafic aerian poate fi auzit spunând altor avioane ce s-a întâmplat.

”Tocmai ați văzut cum un pasager aterizează avionul”, îi spune operatorul turnului unui pilot al companiei American Airlines care așteapta să decoleze spre Charlotte, Carolina de Nord.

”Ai spus că pasagerii au aterizat avionul? întrebă pilotul American Airlines. "O, Doamne! Mare treabă", a spus el.

Două persoane se aflau la bordul avionului Cessna 208, cu un singur motor, când pilotul a avut o ”posibilă problemă medicală”, a declarat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat. Starea de sănătate a pilotului este cunoscută.
 

×
Subiecte în articol: pasager avion aterizare pilot
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close