Antena 3 CNN International News Ministerul Apărării din Marea Britanie: Unele unități rusești s-au întors în Belarus pentru a se reorganiza și aproviziona

Ministerul Apărării din Marea Britanie: Unele unități rusești s-au întors în Belarus pentru a se reorganiza și aproviziona

Unele unități rusești s-au întors în Belarus după ce au suferit pierderi grele pe câmpul de luptă în Ucraina, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit (MOD).

Ministerul Apărării din Marea Britanie: Unele unități rusești s-au întors în Belarus pentru a se reorganiza și aproviziona
Sursa foto: Twitter/theIOpod
de Alexandra Ionescu    |    30 Mar 2022   •   10:57

Unitățile vor trebui să se reorganizeze și să se reaprovizioneze în Belarus, ceea ce a spus Ministerul Apărării este un indiciu al dificultăților logistice pe care Rusia le întâmpină în Ucraina.

„Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră la sol prin lovituri de artilerie în masă și rachete”, se arată în actualizare.

Ministerul rus al Apărării a declarat săptămâna aceasta că va „reduce drastic activitatea militară” pe două fronturi – Kiev și Cernihiv – în urma discuțiilor dintre Rusia și Ucraina la Istanbul. În schimb, Rusia a spus că acum își va concentra mai mult ofensiva asupra regiunilor Donețk și Lugansk din estul îndepărtat al Ucrainei.

Marea Britanie a spus că această schimbare este o „recunoaștere tacită că se luptă să susțină mai mult de o axă semnificativă de avans”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Belarus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close