Antena 3 CNN International News Uraganul Ida a lovit coasta SUA cu rafale de vânt de 240 km/h. Peste 400 de mii de oameni au rămas fără curent, în Louisiana

Uraganul Ida a lovit coasta SUA cu rafale de vânt de 240 km/h. Peste 400 de mii de oameni au rămas fără curent, în Louisiana

Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei, lângă Port Fourchon, ca furtună de categoria 4, extrem de periculoasă, cu o viteză a vântului de 240 km/h, a declarat National Hurricane Center (NHC), citat de CNN.

Uraganul Ida a lovit coasta SUA cu rafale de vânt de 240 km/h. Peste 400 de mii de oameni au rămas fără curent, în Louisiana
Sursa foto: Hapta
de Mia Lungu    |    29 Aug 2021   •   23:41

Ida vine la cea de-a 16-a aniversare a devastatorului uragan Katrina, socotită cea mai puternică furtună care a lovit statul american, alături de Laura de anul trecut și Last Island Hurricane din 1856.

Potrivit CNN, peste 400 de mii de consumatori au rămas fără curent, în Louisiana.

Guvernatorul Louisianei John Bel Edwards a declarat duminică că se așteaptă ca Ida să fie „o mare provocare”.

Edwards i-a spus lui Jake Tapper de la CNN pe „State of the Union” că statul său „este cât se poate de pregătit”, dar se așteaptă ca Ida să fie „un test foarte serios”.

Ida a devenit o furtună de categoria 4 duminică dimineața devreme, potrivit National Hurricane Center.

Mii de oameni au fugit din calea uraganului Ida înainte să lovească SUA

Americanii fug din calea uraganului Ida, care a făcut ravagii zilele trecute în Cuba și se apropia duminică dimineața de Statele Unite, unde ar putea crește în intensitate.

Meteorologii au anunțat oficial, sâmbătă seară, că uraganul Ida se întețește deasupra apelor din Golful Mexic, generând vânt ce depășește 210 km/h și ploi puternice, având un potențial ridicat să intre în perioada următoarea în categoria a 4-a, cu efecte devastatoare.

Specialiștii avertizează că este posibil ca Ida să devină cel mai puternic uragan din istorie care a lovit statul Louisiana, regiune cunoscută mai ales pentru căldurile extreme.

”Va fi unul dintre cele mai puternice uragane care lovește Louisiana din 1850”, a spus John Bel Edwards, guvernatorul statului.

Oficialii au ordonat evacuarea pe scară largă a zonelor joase și a celor de coastă.

Sunt și persoane care refuză să-și părăsească locuințele sau pur și simplu nu au unde să plece, așa că se pregătesc cum pot de furtuna ce se anunță a fi devastatoare.

S-au creat ambuteiaje pe autostrăzile statale, dar și o aglomerație de nedescris la cel mai mare aeroport internațional din zonă, mai ales că toate zborurile vor fi anulate începând de duminică.

În august 2005, New Orleans a fost lovit de uraganul Katrina, și a fost nevoie de mult timp ca lucrurile să revină la normal. Atunci zeci de mii de oameni și-au pierdut casele, potrivit The Guardian.

×
Subiecte în articol: Uraganul Ida SUA rafale de vânt
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close