Antena 3 CNN International News Un urs a pus la pământ un ren gonflabil și s-a luptat cu el minute în șir. Scena a fost filmată de o localnică, în California

Un urs a pus la pământ un ren gonflabil și s-a luptat cu el minute în șir. Scena a fost filmată de o localnică, în California

Un ren gonflabil este pus la pământ de atacul unui pui de urs, într-o suburbie din Los Angeles.

Un urs a pus la pământ un ren gonflabil și s-a luptat cu el minute în șir. Scena a fost filmată de o localnică, în California
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2021   •   09:48

Victima nu cedează. Sub asalturile repetate ale sălbăticiunii cu gheare, coarnele renului se agită, alimentând iluzia că ar fi o creatură vie.

La limita din stânga cadrului poate fi văzut un alt urs, mai mare, care însă nu interacționează cu animalul din cauciuc umflat cu aer.

Scena a fost surprinsă de Donna Hargett, o femeie care locuiește într-o suburbie a Los Angeles-ului, statul american California.

Ea se plimba prin împrejurimi, când a auzit un zgomot pe care l-a descris drept similar plasticului zgâriat.

Descrierea s-a dovedit corectă, pentru că ursul și folosea ghearele în "confruntarea" cu cerbul cauciucat.

Hargett nu s-a speriat, pentru că localnicii sunt familiarizați cu aparițiile urșilor în zonă.

Așa că a scos telefonul și a început să filmeze.

"N-am mai văzut o astfel de interacțiune. A fost amuzat. (Puiul de urs) era furios sau ceva de genul ăsta. Vedem adesea urși pe aici, dar încă ne emoționează. Să vezi un urs mare, e impresionant. Chiar dacă sunt apariții obișnuite, ne bucurăm de ei", a povestit femeia.

CNN menționează că, potrivit specialiștilor în comportamentul animalelor, prima regulă la întâlnirea neanticipată cu un urs este să păstrați distanța.

Puneți suficient spațiu între dumneavoastră și urs pentru ca animalul să se poată îndepărta în voie.

Regulile valabile în Parcul Natural Yellowstone impun o distanță minimă de 100 de yarzi (91 de metri) între om și animalul sălbatic.

CNN notează că, recent, o femeie a primit patru zile de arest într-un centru federal de detenție și a fost și amendată, pentru că a stat prea aproape de o ursoaică cu pui în Yellowstone.

×
Subiecte în articol: urs ren california
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close