Antena 3 CNN International News Ursula von der Leyen: Rusia este ”cea mai directă amenințare” la adresa ordinii mondiale

Ursula von der Leyen: Rusia este ”cea mai directă amenințare” la adresa ordinii mondiale

Comportamentul Rusiei în Ucraina și în străinătate este cea mai mare amenințare la adresa stabilității globale, a declarat joi președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen: Rusia este ”cea mai directă amenințare” la adresa ordinii mondiale
Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    12 Mai 2022   •   09:28

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit la o conferință de presă în cadrul summitului UE-Japonia de la Tokyo, joi.  Rusia ”este astăzi cea mai directă amenințare la adresa ordinii mondiale, cu un război barbar împotriva Ucrainei, a pactului său îngrijorător cu China și a apelului lor pentru relații internaționale noi și foarte arbitrare”, a declarat von der Leyen reporterilor, după discuțiile cu premierul japonez Fumio Kishida și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Michel și von der Leyen se află la Tokyo pentru cel de-al 28-lea summit UE-Japonia, în timpul căruia sprijinul pentru Ucraina a fost pe ordinea de zi.

”Cooperarea noastră în Ucraina este critică în Europa, dar este importantă și în Pacific și dorim, de asemenea, să ne aprofundăm consultările pentru o Chină mai asertivă. Credem că țara trebuie să se ridice pentru a apăra sistemul multilateral de care a beneficiat în dezvoltarea sa”, a spus Charles Michel.

El a subliniat că ”cei responsabili pentru crime de război trebuie să fie și vor fi aduși în fața justiției”.

”Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei zguduie însăși temelia întregii ordini internaționale, nu doar pentru Europa, ci și pentru Asia și nu poate fi niciodată tolerată”, a precizat și premierul japonez Fumio Kishida.

Ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, Japonia și Uniunea Europeană au impus o serie de sancțiuni împotriva Moscovei, inclusiv înghețarea bunurilor președintelui Vladimir Putin și ale membrilor familiei sale.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen Rusia amenintare
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close