Antena 3 CNN International News Varianta Omicron va deveni dominantă în Londra în următoarele două zile

Varianta Omicron va deveni dominantă în Londra în următoarele două zile

Marea Britanie se confruntă cu „un val” de infecții din noua variantă de coronavirus Omicron, au avertizat miniștrii, în timp ce trag un semnal de alarmă cu privire la ratele rapide de transmitere în Londra și în întreaga țară.

Varianta Omicron va deveni dominantă în Londra în următoarele două zile
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Dec 2021   •   22:44

Luni, premierul britanic Boris Johnson a confirmat primul deces din țară al unei persoane infectate cu varianta Omicron.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat luni că au existat 4.713 cazuri confirmate de Omicron în Marea Britanie, adăugând că numărul actual de infecții zilnice este estimat la aproximativ 200.000.

„În timp ce Omicron reprezintă peste 20% din cazurile din Anglia, am văzut deja că a crescut la peste 44% în Londra și ne așteptăm să devină varianta dominantă de COVID-19 în capitală în următoarele 48 de ore”, a spus Javid Parlamentului.

Luni el a declarat pentru Sky News: „Se răspândește într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum – se dublează la fiecare două-trei zile în cazul infecțiilor”. El a adăugat că este prea devreme pentru a spune dacă cazurile noii variante sunt mai blânde.

„Asta înseamnă că ne confruntăm cu un val mare de infecție, suntem din nou într-o cursă între vaccin și virus”, a adăugat Javid.

Duminică, prim-ministrul a stabilt o nouă țintă, și anume de a oferi tuturor adulților o a treia injecție până la sfârșitul lunii decembrie - cu o lună mai devreme decât era planificat inițial. El a redus anterior intervalul dintre a doua și a treia doză de la șase luni la trei.

Guvernul britanic și-a concentrat răspunsul la COVID în jurul programului de vaccinare din vara trecută și a rezistat reimpunerii restricțiilor până când varianta Omicron a ieșit la lumină.

„Mă tem că acum este clar că două doze de vaccin pur și simplu nu sunt suficiente pentru a oferi nivelul de protecție de care avem nevoie cu toții”, a spus Johnson.

„Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială: vine un val mare de Omicron”, a spus Johnson. „Dar vestea bună este că oamenii noștri de știință sunt încrezători că o a treia doză – o doză de rapel – ne va proteja pe toți.”

Noile linii directoare care le cer oamenilor să lucreze de acasă au intrat în vigoare luni. Regatul Unit a readus obligativitatea purtării măștii de protecție în magazine și transportul public, iar acum solicită dovada vaccinării sau un test negativ pentru participanții la evenimentele mari.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close