Antena 3 CNN International News Varianta Omicron este posibil deja în SUA, a spus Dr. Anthony Fauci

Varianta Omicron este posibil deja în SUA, a spus Dr. Anthony Fauci

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, a spus că este posibil ca varianta Omicron COVID-19 să fie deja în Statele Unite, dar să nu fie încă detectată.

Varianta Omicron este posibil deja în SUA, a spus Dr. Anthony Fauci
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Noi 2021   •   17:35

„Nu aș fi surprins dacă este, nu am detectat-o ​​încă, dar când ai un virus care arată acest grad de transmisibilitate, aproape invariabil va ajunge peste tot”, a spus Fauci pentru NBC sâmbătă.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat vineri că până în prezent nu au fost identificate cazuri cunoscute de Omicron în SUA și că, dacă varianta va apărea, agenția se așteaptă ca aceste cazuri să fie identificate rapid prin intermediul sistemului de supraveghere al națiunii

„Blocarea călătoriilor spre și dinspre o anumită țară este doar pentru a ne oferi timp să evaluăm mai bine situația. Acesta este motivul pentru care facem asta. Nu există niciun motiv de panică, dar vrem să ne acordăm puțin timp pentru a completa cu adevărat spațiile goale, pentru a afla ce nu știm acum”, a adăugat Fauci.

Deși „nu există niciun motiv de panică”, Fauci a avertizat că noua variantă trebuie luată în serios și justifică noua interdicție de călătorie impusă Africii de Sud și a alte șapte țări învecinate.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close