Antena 3 CNN International News Prințul Andrew, dat în judecată pentru viol de femeia care l-a acuzat pe miliardarul Jeffrey Epstein

Prințul Andrew, dat în judecată pentru viol de femeia care l-a acuzat pe miliardarul Jeffrey Epstein

O femeie din SUA care susține că a fost adusă în Regatul Unit pe când avea 17 ani pentru a întreține relații sexuale cu Ducele de York l-a chemat pe acesta în judecată într-un tribunal din SUA, anunță presa internațională.

Prințul Andrew, dat în judecată pentru viol de femeia care l-a acuzat pe miliardarul Jeffrey Epstein
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Aug 2021   •   11:24

Virginia Giuffre susține că Prințul Andrew (foto) ar fi violat-o la Londra și la New York. 

Abuzurile sexuale s-ar fi consumat la locuința din Londra a asociatei lui Epstein, Ghislaine Maxwell, precum și pe proprietățile deținute de miliardar în Manhattan și în Insulele Virgine.

Giuffre a formulat aceste acuzații și înainte de a-l chema pe prinț în judecată.

Potrivit dosarului din instanță, reclamanta afirmă că Andrew a întreținut cu ea relații sexuale neconsimțite, că știa că este minoră și că era "o victimă a traficanților sexuali".

Comportamentul "excesiv și scandalos" al prințului continuă să îi provoace părții vătămate "suferințe și prejudicii afective și psihologice semnificative", se spune în dosarul depus de Giuffre (foto interior, centru).

Acuzatoarea Prințului Andrew: "Trebuia să răspundă demult pentru ce a făcut"

"Acum 20 de ani, averea, poziția și legăturile prințului Andrew i-au permis acestuia să abuzeze de un copil speriat și vulnerabil, alături de care nu era nimeni să-l protejeze", arată documentele din instanță, potrivit cărora Ducele de York trebuia "de mult timp" să răspundă pentru faptele sale.

Prințul Andrew a negat în mod repetat acuzațiile formulate de Giuffre în trecut. Acuzațiile au fost respinse oficial și de Casa Regală britanică.

"Vă pot spune categoric că nu s-a întâmplat. Nu îmi amintesc să o fi întâlnit vreodată pe această doamnă", a spus Andrew în 2019, la BBC.

Prințul a menționat că regretă asocierea sa "necugetată" cu miliardarul Jeffrey Epstein, că empatizează cu persoanele afectate de faptele acestuia și că dorește să coopereze în ancheta oricărei instituții legale abilitate, la cerere.

Epstein a fost pus sub acuzare în iulie 2019 în SUA pentru trafic cu minori și conspirație în vederea traficului cu minori. Miliardarul a pledat nevinovat.

El a fost găsit spânzurat o lună mai târziu în centrul federal de detenție din Manhattan.

Sinuciderea lui Epstein, o moarte oportună unii din anturajul său

Verdictul oficial a fost sinucidere.

După moartea lui Epstein au apărut teorii conspirative care acreditează ipoteza asasinatului.

Teoriile au fost alimentate de mai multe elemente suspecte, între care defectarea camerelor de supraveghere din fața celulei lui Epstein și faptul că gardienii nu au respectat procedurile normale în noaptea morții acestuia.

Cea mai comună teorie este aceea că miliardarul a fost ucis din cauza informațiilor compromițătoare pe care le deținea în legătură cu persoane importante din zona politicii americane.

Acuzată alături de Epstein pentru conspirație în cazurile de abuz sexual comise asupra a patru minore, Ghislaine Maxwell își așteaptă procesul în noiembrie.

Ea s-a declarat nevinovată.

×
Subiecte în articol: Prințul Andrew Virginia Giuffre
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close