Antena 3 CNN International News Putin, despre efectele sancțiunilor impuse de Occident: "Pentru noi, este o oportunitate"

Putin, despre efectele sancțiunilor impuse de Occident: "Pentru noi, este o oportunitate"

Președintele Vladimir Putin a declarat că "se deschid noi ferestre de oportunitate" pentru exporturile Rusiei, în contextul sancțiunilor occidentale, în timp ce statele vestice se confruntă cu o adevărată criză energetică.

Putin, despre efectele sancțiunilor impuse de Occident: "Pentru noi, este o oportunitate"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Apr 2022   •   16:50

În timpul unei întâlniri virtuale privind dezvoltarea regiunii arctice, Putin a spus că "refuzul unor țări occidentale de a se angaja într-o cooperare normală, inclusiv cu resursele energetice rusești", afectează milioane de europeni și se reflectă și în Statele Unite.

"Peste tot, inflația crește, prețurile sunt în creștere. Depășirea acestui indicator este fără precedent în aceste state. Desigur, chiar și noi întâmpinăm probleme, dar pentru noi se deschid oportunități alternative, opțiuni, noi ferestre de oportunitate.

În ceea ce privește petrolul, gazul și cărbunele rusești, putem crește utilizarea acestora pe piața internă, putem stimula procesarea în profunzime a materiilor prime și, de asemenea, putem crește livrările noastre de resurse energetice către alte regiuni ale lumii, unde chiar e nevoie de ele", a estimat liderul rus.

Putin a admis că sancțiunile dispuse de "țările neprietenoase" au provocat perturbări în lanțurile de aprovizionare din zonele arctice, iar unele companii nu își îndeplinesc obligațiile contractuale.

UE a discutat despre un embargo pe petrolul rusesc

El a insistat însă că Rusia are toate resursele și oportunitățile pentru a găsi soluții alternative pe termen lung, în vederea consolidării independenței față de factorii externi.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a convenit să elimine, din august, importurile de cărbune din Rusia, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni.

În plus, Uniunea a confirmat că discută deja despre un embargo pe petrolul rusesc, fără să fi luat, încă, o decizie.

Insistența lui Putin, că Rusia poate crește consumul de petrol și gaze pe plan intern și, de asemenea, poate livra către alte regiuni ale lumii, urmărește ca țările "neprietenoase" să fie constrânse să plătească în ruble importurile de gaz.

Gazul rusesc reprezintă aproximativ 40% din consumul total al Europei.

Importurile de gaze din Rusia ale blocului comunitar în acest an au fluctuat între 200 de milioane de euro și 800 de milioane de euro pe zi.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin sanctiuni
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close