Antena 3 CNN International News Vladimir Putin nu poate fi lăsat să dicteze termenii păcii, spune Olaf Scholz

Vladimir Putin nu poate fi lăsat să dicteze termenii păcii, spune Olaf Scholz

În discursul său de închidere la Forumul Economic Mondial de la Davos, Olaf Scholz a spus că ororile din Ucraina nu pot fi ignorate. Cancelarul german a subliniat și că Vladimir Putin nu poate fi lăsat să dicteze termenii păcii.

Vladimir Putin nu poate fi lăsat să dicteze termenii păcii, spune Olaf Scholz
Sursa foto: Hepta / DPA Images / Ciaran McCrickard
de Cerasela Stafie    |    26 Mai 2022   •   17:20

Este imposibil să ”oprim” aspirațiile  ”imperialiste” ale președintelui rus Vladimir Putin, a declarat joi cancelarul german: ”ne ține treji noaptea... se va extinde dincolo de granițele Ucrainei?”

El a spus că Putin va negocia serios pacea doar dacă armata sa nu poate sparge forțele defensive ucrainene. Nici Ucraina, nici Uniunea Europeană nu trebuie să accepte pacea dictată de Putin.

Comentariile lui Scholz vin după ce președintele ucrainean Volodimr Zelenski a criticat remarcile lui Henry Kissinger, după ce fostul secretar de stat al SUA părea să sugereze că Ucraina ar putea să renunțe la o mare parte din Donbas și Crimeea.

În plus, Scholz a adăugat că NATO ”nu va deveni o parte a acestui război”, deoarece asta ar pune puterile nucleare în opoziție una cu cealaltă. El a precizat că Germania va primi Suedia și Finlanda în NATO cu ”brațele deschise”.

Anterior, Scholz a vorbit despre impactul războiului asupra comunității internaționale, subliniind ”nu putem să-l lăsăm pe Putin să câștige acest război și cred cu fermitate că nu îl va câștiga”.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close