Antena 3 CNN International News Vladimir Putin dă ordine tactice direct generalilor din Ucraina

Vladimir Putin dă ordine tactice direct generalilor din Ucraina

Armata rusă este divizată cu privire la modul de contracarare a ofensivei ucrainene, transmit mai multe surse apropiate de serviciile de informații americane.

Vladimir Putin dă ordine tactice direct generalilor din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    22 Sep 2022   •   22:56

Moscova se află în defensivă atât în est, cât și în sud, scrie CNN.

Vladimir Putin dă îndrumări directe generalilor de pe teren, au informat două surse citate de CNN. Interceptările serviciilor de informații au surprins ofițeri ruși care se certau între ei și se plângeau prietenilor și rudelor despre deciziile de la Moscova, a declarat una dintre aceste surse pentru CNN.

Potrivit surselor CNN, există dezacorduri uriaşe cu privire la strategie, cu liderii militari care se luptă să cadă de acord asupra locului în care să-și concentreze eforturile pentru a susține liniile defensive.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare militară parțială în Rusia

Ministerul rus al Apărării a susținut că redistribuie forțele către Harkov, unde Ucraina a obținut cele mai mari victorii, dar surse americane și occidentale spun că cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne încă în sud.

Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra". 

Război în Ucraina, ziua 211. NATO respinge "retorica nucleară iresponsabilă" a Rusiei şi planul anexării unor regiuni ucrainene

Decizia Moscovei de a mobiliza noi voluntari nu a impresionat prea mult Kievul. Continuă reacţiile internaţionale care condamnă discursul ameninţător al lui Vladimir Putin.

Șefa Comisiei Europene cere noi sancțiuni împotriva Rusiei după amenințările lui Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Ucraina Rusia razboi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close