Antena 3 CNN International News Vladimir Putin rupe tăcerea după interviul cu Tucker Clarson: "O președinție SUA cu Biden, mai bună pentru Rusia decât una cu Trump!"

Vladimir Putin rupe tăcerea după interviul cu Tucker Clarson: "O președinție SUA cu Biden, mai bună pentru Rusia decât una cu Trump!"

Președintele rus Vladimir Putin i-a acordat un interviu unui jurnalist pro-Kremlin, la scurt timp după un alt interviu, acordat fostei vedete Fox News, Tucker Clarson, în care, între altele, a acuzat Polonia pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   08:52

Statele Unite conduse de Joe Biden ar reprezenta, pentru Rusia, o variantă mai bună decât o președinție a lui Donald Trump, i-a declarat Putin jurnalistului rus Pavel Zarubin într-o discuție filmată, semnalată de CNN.

Potrivit președintelui rus, Biden ar fi "mai bun" pentru regimul de la Moscova, întrucât "este o persoană mai experimentată, este previzibil, este un politician de formație veche".

În același timp, Putin a părut să-l ironizeze pe Biden, pe seama momentelor în care memoria și vârsta înaintată au dat impresia că-i joacă feste șefului guvernului american.

"Ascultați, m-am întâlnit cu Biden în Elveția. E drept, asta a fost acum trei ani. Ei bine, se vorbea că ar fi fost în incapacitate, dar nu am văzut nimic de genul acesta. Iar chestia cu lovirea la cap când a ieșit din elicopter, cine nu s-a lovit la cap, undeva?", a comentat el.

Liderul de la Kremlin s-a declarat, pe de altă parte, "gata să lucreze" cu "orice lider al SUA care câștigă încrederea poporului american".

Putin: "Războiul din Ucraina s-ar fi putut încheia în urmă cu un an și jumătate"

El a spus însă că "poziția actualei administrații americane este extrem de dăunătoare și eronată" cu referire la războiul din Ucraina.

Putin susține că războiul "s-ar fi putut încheia cu un an și jumătate în urmă", dacă s-ar fi respectat acordurile din timpul unei întâlniri de la Istanbul, desfășurate în martie 2022.

Președintele nu a precizat la ce acorduri s-a referit, dar presa internațională a consemnat, la momentul respectiv, prezența în orașul turc a negociatorilor ruși și ucraineni.

Desfășurarea ulterioară a evenimentelor nu lasă să se înțeleagă că s-ar fi ajuns, atunci, la un acord de oprire a luptelor.

Putin regretă că nu a început mai devreme invazia în Ucraina

În interviul acordat lui Pavel Zarubin, liderul rus a mărturisit că regretă faptul că nu a început mai devreme de februarie 2022 "operațiunile acțiunile active în Ucraina".

El a reluat mai vechile sale acuzații, conform cărora liderii occidentali au mințit Rusia cu privire la faptul că NATO nu se va extinde spre est.

"Am fost și suntem îngrijorați de posibilitatea ca Ucraina să fie atrasă în NATO, deoarece acest lucru ne amenință securitatea", a adăugat Putin.

Liderul rus și-a exprimat, pe de altă parte, dezamăgirea în legătură cu recentul interviu acordat lui Tucker Carlson, care continuă să rămână o figură proeminentă de extremă dreapta în SUA și după ce a părăsit postul conservator Fox News.

"Sincer, am crezut că va fi agresiv și va pune întrebări dure. Nu numai că eram pregătit pentru asta, dar mi-am dorit asta, pentru că mi-ar fi dat ocazia să dau replici dure. Ca să fiu sincer, nu m-am bucurat pe deplin de acel interviu", a conchis Vladimir Putin.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close