Antena 3 CNN International News Vladimir Putin spune că discuțiile de pace cu Ucraina sunt într-o ”fundătură”

Vladimir Putin spune că discuțiile de pace cu Ucraina sunt într-o ”fundătură”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că discuțiile de pace cu Ucraina au ajuns într-o ”fundătură”.

Vladimir Putin spune că discuțiile de pace cu Ucraina sunt într-o ”fundătură”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Apr 2022   •   18:54

”Acum, cerințele de securitate sunt un lucru, iar problemele de reglementare a relațiilor din Crimeea, Sevastopol și Donbas sunt scoase din domeniul de aplicare al acestor acorduri. Adică, am revenit din nou la o fundătură pentru noi înșine și pentru noi toți”, a spus Putin, vorbind alături de omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko, la o conferință de presă.

Putin a promis că ”nu va opri operațiunile militare” în Ucraina până când Moscova va ieși învingătoare. Liderul rus a respins, de asemenea, rapoartele despre atrocitățile din orașul ucrainean Bucha ca fiind ”false” și le-a comparat cu informațiile despre utilizarea armelor chimice în Siria de către regimul Assad, descrise ca fiind tot ”false”.

”Au fost provocări în Siria, când a fost plantată folosirea armelor chimice de către guvernul Assad. Apoi s-a dovedit că era fals, același fals este și în Bucha”, a spus el.

Întrebat dacă operațiunea din Ucraina își va atinge obiectivele, Putin a răspuns hotărât: "absolut. Nu am deloc îndoială".

Rusia, a spus el, își va continua activitatea ”în mod ritmic și calm”. Liderul de la Kremlin a precizat că țara sa nu are de ales decât să lupte pentru că trebuie să-i apere pe vorbitorii de rusă din estul Ucrainei și să împiedice Ucraina să devină o trambulină anti-rusă pentru inamicii Moscovei.

Occidentul a condamnat războiul ca fiind o acaparare brutală de pământ în stil imperial care vizează o țară suverană. Ucraina spune că luptă pentru supraviețuirea sa, după ce Putin a anexat Crimeea în 2014 și a recunoscut, pe 21 februarie, două dintre regiunile sale separatiste ca fiind suverane.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close