Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski se va adresa marți Camerei Comunelor din Regatul Unit

Volodimir Zelenski se va adresa marți Camerei Comunelor din Regatul Unit

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky va ține o alocuție ”istorică” în Camera Comunelor din Marea Britanie, marți, la ora 19:00 (ora României).

Volodimir Zelenski se va adresa marți Camerei Comunelor din Regatul Unit
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Mar 2022   •   22:52

Zelenski se va adresa membrilor parlamentului printr-un link video. Este prima dată când are loc un asemenea moment în cadrul Camerei Comunelor. În timpul discursului liderului de la Kiev, activitățile parlamentare oficiale vor fi suspendate, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Comunelor.

Lindsay Hoyle, președintele Camerei Comunelor, a dat curs acestei cereri liderului ucrainean. ”Fiecare parlamentar dorește să audă direct de la președinte, care ne va vorbi în direct din Ucraina, așa că aceasta este o oportunitate importantă pentru Cameră”.

”Mulțumim din nou personalului nostru incredibil pentru că a lucrat în ritm alert pentru a face posibilă această alocuțiune istorică”, a adăugat Hoyle.

Deputații vor putea urmări discursul pe ecranele instalate peste noapte deasupra Camerei. Au fost amplasate și peste 500 de căști, care le permit membrilor să audă o traducere simultană în limba engleză, a mai transmis Camera Comunelor.

Nu va exista o sesiune de întrebări și răspunsuri la sfârșitul adresei.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close