Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski: "Orice compromis cu Rusia trebuie hotărât prin referendum"

Volodimir Zelenski: "Orice compromis cu Rusia trebuie hotărât prin referendum"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că orice compromis cu Rusia trebuie decis de cetățenii țării și parlament, prin referendum.

Volodimir Zelenski: "Orice compromis cu Rusia trebuie hotărât prin referendum"
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Mar 2022   •   08:41

Liderul de la Kiev a declarat că orice modificare constituțională care se referă la garanțiile de securitate în țară ar trebui să fie decisă printr-un referendum. El a făcut aceste comentarii luni, în timpul unui interviu acordat postului public ucrainean Suspilne News.

”Este un proces lung, care va fi decis de parlament și de poporul ucrainean”, a subliniat acesta.

Declarațiile vin în timp ce delegații din Ucraina și Rusia au purtat o serie de discuții de pace. Zelenski a spus că nu s-a întâlnit cu negociatorii ruși, dar a transmis delegației sale că orice compromis semnificativ va necesita un referendum.

”Le-am explicat negociatorilor noștri că atunci când se vorbește despre schimbări la discuții – și aceste schimbări pot fi de importanță istorică – nu există altă cale, va trebui să organizăm un referendum”, a spus el.

Oamenii trebuie să își spună părerea cu privire la orice formă de compromis. Președintele Ucrainei a mai transmis că aceste compromisuri sunt subiectul discuțiilor și înțelegerii dintre Ucraina și Rusia

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close