Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski: "În această dimineață, ne apărăm singuri țara. La fel ca și ieri, cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță"

Volodimir Zelenski: "În această dimineață, ne apărăm singuri țara. La fel ca și ieri, cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un nou mesaj video vineri dimineață, îndemnând la rezistența la invazia rusă și criticând aliații Ucrainei pentru a doua oară în doar câteva ore.

Volodimir Zelenski: "În această dimineață, ne apărăm singuri țara. La fel ca și ieri, cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță"
Sursa foto: Instagram/ Volodimir Zelenski
de Alexandra Ionescu    |    25 Feb 2022   •   08:46

Președintele Ucrainei îndeamnă rezistența la invazie, critică aliații pentru că „privesc de la distanță”

"În această dimineață, ne apărăm singuri țara. La fel ca și ieri, cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță", a spus el într-un videoclip pe Facebook, părând să se refere la Statele Unite.

Rusia a fost lovită de sancțiuni ieri, dar acestea nu sunt suficiente pentru a scoate aceste trupe străine de pe pământul nostru. Numai prin solidaritate și determinare se poate realiza acest lucru”.

Zelensk a adăugat că poporul ucrainean continuă să reziste, "demonstrând un adevărat eroism. Inamicul a fost oprit în majoritatea direcțiilor. Sunt lupte în curs... Nu ne vom obosi".

 Zelenski și-a început discursul spunând că este „a doua dimineață a războiului total”.

La ora 4 a.m., forțele ruse au continuat să lanseze lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Ei spun că vizează doar instalații militare, dar acestea sunt minciuni. De fapt, ei nu disting în ce zone își desfășoară activitatea”, a spus Zelensky.

„Pe cerul de deasupra Kievului (în această dimineață), au fost bombardamente. A fost un incendiu la un bloc de locuințe. Astfel de atacuri asupra capitalei noastre nu au mai avut loc din 1941.”

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat într-un tweet vineri dimineață că trei persoane au fost rănite, dintre care una este în stare critică „ca urmare a epavei de la o rachetă care a lovit clădirea rezidențială 7-A de pe strada Koshitsya”.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close