Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski a luat cu el, în SUA, un drapel al Ucrainei semnat de soldați, pentru a-l oferi cadou la întânirea cu Joe Biden și Congres

Volodimir Zelenski a luat cu el, în SUA, un drapel al Ucrainei semnat de soldați, pentru a-l oferi cadou la întânirea cu Joe Biden și Congres

Un soldat ucrainean i-a dăruit marți președintelui Volodimir Zelenski un steag semnat de trupele din prima linie, ca un cadou pentru președintele Joe Biden și Congresul SUA, în semn de mulțumire pentru armele trimise de SUA.

Volodimir Zelenski a luat cu el, în SUA, un drapel al Ucrainei semnat de soldați, pentru a-l oferi cadou la întânirea cu Joe Biden și Congres
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Ukraine Presidency
de Mia Lungu    |    21 Dec 2022   •   10:05

Soldatul fără nume a poate fi observat într-un video înmânând steagul lui Volodimir Zelensky, în orașul Bakhmut, spunând că este un cadou "fraților noștri din SUA. Vă rugăm să transmiteți mai departe. Vă mulțumim", notează CNN.

"Băieții mi-au dat minunatul nostru steag cu semnăturile lor notate pe el pentru a-l preda", a spus Zelensky reporterilor care călătoreau cu el.

"Situația noastră este grea. Inamicul își mărește numărul trupelor, dar băieții noștri sunt mai curajoși. Avem nevoie de arme mai puternice. Vom transmite recunoștința băieților noștri Congresului SUA și Președintelui SUA pentru sprijinul lor, dar aceasta [sprijin] ] nu este de ajuns."

Vizita lui Zelensky în primele linii din estul Ucrainei a avut loc cu o zi înainte de a pleca într-o vizită surpriză la Washington, unde Biden este de așteptat să anunțe că va trimite Ucrainei asistență suplimentară de securitate de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv un nou sistem sofisticat de apărare aeriană.

Noul anunț se va adăuga celor aproape 20 de miliarde de dolari în asistență de securitate oferită de SUA Ucrainei de la începutul invaziei rusești și va veni în același moment în care legislatorii americani analizează o serie de cheltuieli guvernamentale de amploare care includ un ajutor de urgență suplimentar de 45 de miliarde de dolari pentru această țară.

Cei doi vor convoca o conferință de presă la Casa Albă înainte ca Zelensky să se adreseze membrilor Congresului la Capitol Hill, la ora de maximă audiență.

×
Subiecte în articol: Ucraina Volodimir Zelenski Joe Biden
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close