Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski: "Dacă am fi fost membru NATO, acest război nu ar fi început"

Volodimir Zelenski: "Dacă am fi fost membru NATO, acest război nu ar fi început"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este convins că dacă țara sa ar fi fost admisă mai devreme în alianța Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), atunci Rusia nu ar fi invadat Ucraina.

Volodimir Zelenski: "Dacă am fi fost membru NATO, acest război nu ar fi început"
Sursa foto: CNN
de Mia Lungu    |    20 Mar 2022   •   18:10

"Dacă am fi fost membru NATO, nu ar fi început acest război. Mi-ar plăcea să primesc garanții de securitate pentru țara mea, pentru poporul meu", a declarat Zelenski, la CNN.

Acesta a adăugat că este recunoscător pentru ajutorul oferit de NATO de când a început invazia. 

"Dacă membrii NATO sunt pregătiți să ne vadă în alianță, atunci să o facă imediat, pentru că oamenii mor zilnic", a mai spus președintele ucrainean.

"Dar dacă nu sunteți pregătiți să păstrați viețile oamenilor noștri, dacă vreți doar să ne vedeți călare pe două lumi, dacă vreți să ne vedeți în această poziție dubioasă în care nu înțelegem dacă ne puteți accepta sau nu - nu ne puteți pune în această situație, nu ne puteți forța să fim în această incertitudine", a mai spus Zelenski, la CNN.

Volodimir Zelenski spune că eșecul negocierilor cu Rusia ar putea însemna ”un al treilea război mondial”

Volodimir Zelenski spune că este ”gata de negocieri” cu Vladimir Putin, dar dacă acestea eșuează, ar putea însemna ”un al treilea război mondial”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că este gata să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice tentativă de negociere eșuează, acest lucru ar putea însemna că lupta dintre cele două țări va duce la ”un al treilea război mondial”.

”Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelenski pentru CNN, într-un interviu exclusiv, duminică dimineață.

”Dacă există doar 1% șanse ca noi să oprim acest război, cred că trebuie să profităm de aceaste șanse. Trebuie să facem asta. Vă pot spune despre rezultatul acestor negocieri - în orice caz, pierdem oameni zilnic, oameni nevinovați pe teren", a spus el.

”Forțele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Și putem demonstra demnitatea poporului nostru și a armatei noastre, că suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm. Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va păstra viețile” a adăugat acesta .

”Deci, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitate de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este al treilea război mondial”, a subliniat liderul de la Kiev.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski NATO razboi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close