Antena 3 CNN International News Secretar de stat american: "Ucrainenii au făcut planuri pentru cazul în care Volodimir Zelenski este ucis"

Secretar de stat american: "Ucrainenii au făcut planuri pentru cazul în care Volodimir Zelenski este ucis"

În cazul în care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este ucis, există planuri pentru ca activitatea guvernamentală să continue, într-un fel sau altul.

Secretar de stat american: "Ucrainenii au făcut planuri pentru cazul în care Volodimir Zelenski este ucis"
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    06 Mar 2022   •   18:26

Informația a fost dezvăluită de secretarul de stat Antony Blinken într-un interviu televizat, duminică, la postul american CBS.

"Ucrainenii au în vigoare planuri -  despre care nu voi vorbi și asupra cărora nu voi da detalii - pentru a se asigura că există o continuitate a guvernului într-un fel sau altul, și mă voi opri aici în legătură cu acest subiect, a declarat secretarul de stat.

Blinken l-a lăudat pe președintele ucrainean pentru conducerea sa pe timp de criză.

"Capacitatea pe care au arătat-o președintele Zelenski și întregul guvern este remarcabilă, ei sunt întruchiparea poporului ucrainean incredibil de curajos", a comentat șeful diplomației americane.

Volodimir Zelenski: "Eu sunt ţinta numărul 1, familia mea, ținta numărul 2"

La o zi după începerea invaziei, liderul ucrainean spunea într-un mesaj video că Moscova și-a propus să-l elimine cu cea mai mare prioritate.

"Eu voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informațiilor pe care le avem, inamicul m-a identificat ca fiind ținta numărul 1, iar familia mea este ținta numărul 2", a afirmat Zelenski.

Oficiali de la Washington au avertizat anterior că Rusia intenționează înlăturarea conducerii pro-Occident de la Kiev şi instalarea unui regim pro-Rusia.

O tentativă de asasinare a lui Volodimir Zelenski ar fi fost dejucată

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională şi Apărare al Ucrainei (SNBO), Aleksei Danilov, a declarat că reprezentanți ai FSB au oferit părții Kievului informații despre cecenii trimiși în Ucraina, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului însărcinat să-l ucidă pe președintele Zelenski.

FSB este serviciul federal de securitate al Rusiei iar informațiile ar fi fost furnizate de membri ai acestei structuri care se opun planurilor lui Putin în Ucraina.

"Pot să vă spun că am primit informații despre cecenii trimiși în Ucraina de la reprezentanți ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadîrov  (președintele cecen Ramzan Kadîrov, aliat al lui Putin, n.r.) care a venit aici pentru a-l elimina pe președintele nostru a fost distrus", a spus Danilov, precizând că, după intrarea în Ucraina, cecenii s-au împărțit în două grupuri.

"Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observația soldaților noștri", a precizat secretarul SNBO.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Antony Blinken
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close