Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski și Ursula von der Leyen se vor întâlni vineri, la Kiev

Volodimir Zelenski și Ursula von der Leyen se vor întâlni vineri, la Kiev

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni vineri, la Kiev, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit purtătorului de cuvânt al liderului de la Kiev Serghei Nikiforov.

Volodimir Zelenski și Ursula von der Leyen se vor întâlni vineri, la Kiev
Sursa foto: Colaj/ Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Apr 2022   •   14:23

"Nu vă pot spune ora exactă din motive de securitate. Dar cândva în timpul zilei, președintele Ucrainei se va întâlni cu Ursula von der Leyen", a declarat Nikiforov pentru programul TV ucrainean "UAtogether" joi.

Liderii UE, Ursula Von der Leyen și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, au anunțat că vor merge în Ucraina săptămâna aceasta. Cei doi au transmis că se vor întlâlni cu Zelenski, dar nu au precizat în ce zi va avea loc întâlnirea.

Președintele Ucrainei a făcut lobby în fața liderilor mondiali în ultimele săptămâni pentru sancțiuni mai dure și investigații privind crimele de război asupra Rusiei pe fondul invaziei sale în Ucraina.

El a rostit marți un mesaj plin de emoții către Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, în care a acuzat trupele ruse că au ucis fără discernământ civili ”doar pentru plăcerea lor” și a pus sub semnul întrebării însăși mandatul Consiliului de Securitate.

Liderul de la Kiev a vorbit și în fața Parlamentului României, luni seara. Era primul mesaj adresat de el după ce au ieșit la iveală atrocitățile comise de ruși la Bucea,

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close