Antena 3 CNN Life ANTENA3.RO LIVE. Medicul Maria Asavei, despre mâncatul emoţional şi afecţiuni ale inimii

ANTENA3.RO LIVE. Medicul Maria Asavei, despre mâncatul emoţional şi afecţiuni ale inimii

Medicul Maria Asavei vorbeşte la Antena3.ro Live, cu Maria Coman despre mâncatul emoţional, despre legătura dintre alimentaţie şi afecţiuni ale inimii.

ANTENA3.RO LIVE. Medicul Maria Asavei, despre mâncatul emoţional şi afecţiuni ale inimii
Sursa foto: Antena 3
05 Mar 2020   •   14:54

Medicul Maria Asavei vorbeşte despre ce înseamnă mâncare proastă, despre stil de viaţă, despre ştiinţa mâncatului.

''Nu este nicio diferenţă între zahăr şi miere. OMS recomandă şase linguriţe de zahăr pe zi. Recomand să se mănânce zahărul şi să nu se bea.

Maria: Care sunt problemele pacienţilor?

Au un dezechilibru în ceea ce priveşte mesele. Trebuie să se creeze o dietă personalizată. Ronţăielile nu ne fac bine şi ne duc într-o direcţie greşită. În loc de covrigei, recomand alunele. Carbohidratul ne dă şi energie. Dacă ţinem dietă, vom avea rezultate până la un punct. Trebuie să facem şi mişcare.

Procesele metabolice se desfăşoară la nivelul muşchilor. Ar fi ideal să facem 5.000 de paşi pe zi.

Maria: Aş vrea să vorbim şi despre ce înseamnă intermitent fasting. Ce înseamnă?

A devenit un curent popular la nivel global. Este o altă formă de abordare a dietei. Mecanismul de bază este autofagia. Capacitatea organismului de a devora anumite celule, având posibilitatea reînoirii unor alte celule. Este un stil de viaţă pe care poţi să îl adopţi foarte uşor. Nu este recomandat tuturor. Depinde şi ce patalogii avem asociate. Există trei modalităţi. Cu 16 ore de rapos alimentar. Trebuie să avem o dietă echilibrată. În una-două zile ar fi ideal să ţinem o restricţie. Mai este şi varianta cu 24 de ore de post. Cele 24 de ore sunt grele şi nu sunt recomandate tuturor. Persoanele care ronţăie mereu, nu le este potrivită această dietă. Nici femeile însăcinate nu ar trebui să adopte acest tip de dietă. Efectele secundare: supraalimentarea - teama că ţi se va face foame în acel interval de post. Poate să influenţeze metabolismul şi să se determine îngrăşarea.

Ducan, Rina - acestea sunt dietele care urmate de pe internet. Ele dau rezultate pe moment, într-adevăr. Dar apoi se revine la vechile obiceiuri.

Maria: Cât de importantă este alimentaţia în construirea imunităţii?

Sunt recomandate consumarea a cinci porţii de mâncare, dintre care fructele şi legumele. Nu ar trebui consumate suplimentele. Organismul îşi ia aceste suplimente din alimente. Complexul de vitaminte B determină pofta de mâncare. Luăm B-uri în perioade de stres, sau alte afecţiuni ale nervilor.

Nu sunt de acord cu suplimentele de slăbit. Fac mai mult rău decât bine. Sunt recomandate fructele. Vitaminele se absorb la nivel digestiv. Nu ştim dacă suplimentele sunt eficiente.

Cea mai mare greşeală a pacienţilor este că nu reuşesc să îşi organizeze mesele, nu pot renunţa la ronţăieli, iar cantitatea porţiei este mult prea mare. Ar fi bine să te adresezi medicului nutriţionist.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close