Antena 3 CNN Life Cât costă un metru pătrat de pământ extravilan lângă București, în funcție de zonă?

Cât costă un metru pătrat de pământ extravilan lângă București, în funcție de zonă?

Pentru cei care visează să locuiască, într-o zi, la casă, achiziția unui teren extravilan reprezintă o soluție mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Cât costă un metru pătrat de pământ extravilan lângă București, în funcție de zonă?
Sursa foto: Foto: Dreamstime.com
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   18:39

Pe fondul pandemiei de coronavirus, interesul pentru piața terenurilor s-a majorat, tot mai multe persoane cu economii arătându-se interesate de o asemenea achiziție. Pentru unii, motivul a fost visul de a locui la casă, însă alții au simțit, pur și simplu, că e un moment bun pentru investiții. Așa cum era firesc, cererea pentru terenuri intravilane sau extravilane a împiedicat instaurarea unei tendințe negative a prețurilor, potrivit specialiștilor în imobiliare. Dacă vrei să afli cât costă, mai exact, metrul pătrat de pământ intravilan sau extravilan, fie că ai în vedere o investiție imobiliară sigură sau construcția unei case, din cele de mai jos vei afla o serie de informații utile în luarea unei decizii câștigătoare.

Cât costă un metru pătrat de pământ extravilan lângă București

Pe segmentul terenurilor intravilane, cererea a venit în special din partea acelora pe care posibilitatea de a munci mai mult de acasă i-a determinat să ia în calcul o schimbare. A existat, așadar, un interes substanțial pentru terenuri de construcție în București, în special, în cartiere precum Apărătorii Patriei, Bucureștii Noi sau Dămăroaia. În zona Capitalei există, însă, și o ofertă importantă de terenuri extravilane, în special în apropierea Centurii, acestea fiind o opțiune mai accesibilă pentru potențialii cumpărători.

Afumați

Potrivit ofertelor listate pe portalul Imobiliare.ro, Afumați este una dintre zonele limitrofe ale Capitalei unde pot fi găsite terenuri extravilane la prețuri foarte accesibile. Mai exact, suma medie solicitată pentru o asemenea proprietate este de circa 12 euro pe metru pătrat. Dacă iei în calcul construcția unei case, este important să știi că trecerea acestor terenuri în intravilan are în spate o procedură destul de complexă, motiv pentru care asemenea investiții sunt realizate, de multe ori, de persoane sau firme cu experiență în domeniu.

Corbeanca

Și în Corbeanca prețurile terenurilor extravilane sunt destul de accesibile, cu valori medii de circa 15 euro pe metru pătrat. Trebuie luat în calcul că, dincolo de cifrele relevate de analize statistice, valoarea unei asemenea proprietăți variază sensibil în funcție de factori precum localizarea sa exactă, suprafața disponibilă spre achiziție, configurația și accesul la căi de circulație, precum și alte beneficii oferite.

Otopeni

Pe fondul interesului crescut pentru dezvoltări imobiliare din ultimii ani, loturile extravilane din Otopeni ajung la o medie de 50 de euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, dacă vrei să știi cât costă un metru pătrat de pământ intravilan, Iulian Niculae, Realtor și Broker/Owner al agenției Victoria Consult, spune că prețurile terenurilor din această categorie se situează între 150 și 200 de euro pe metru pătrat în zonele cu acces la utilități. Acestea sunt atractive atât pentru dezvoltatori, cât și pentru cei interesați de ridicarea unei case pe cont propriu.

Otopeniul este doar una dintre localitățile limitrofe afectate de tendința de extindere a zonei metropolitane a orașului

Popești Leordeni

Situat în zona de sud a Capitalei, în continuarea cartierului Berceni, Popești Leordeni este o altă localitate ce a beneficiat de o dezvoltare imobiliară intensă în ultimii zece ani. Bineînțeles că acest interes ridicat afectează și piața terenurilor – și, implicit, sectorul terenurilor extravilane. Potrivit datelor Imobiliare.ro, prețul mediu solicitat pentru cea din urmă categorie de proprietăți ajunge la circa 40 de euro pe metru pătrat.

Brănești

La nu o foarte mare diferență de preț se situează și localitatea Bărnești, situată în estul județului Ilfov, unde prețurile solicitate de proprietarii de terenuri extravilane ajung la circa 43 de euro pe metru pătrat. Această zonă poate fi foarte atractivă pentru cei care au, fie și pe termen lung, visul de a sta la casă, într-o zonă liniștită și departe de agitația orașului.

București vs. provincie. Prețul unui metru pătrat de pământ extravilan în Cluj, Timișoara și Iași

Pe lângă localitățile listate mai sus, Berceni, Chitila, Pipera sau Măgurele reprezintă alte opțiuni demne de luat în calcul pentru cei interesați de investiții. Dacă vrei să afli cât costă un pământ extravilan în București, trebuie să știi că oferta de așa ceva este limitată, prețul mediu solicitat pe Imobiliare.ro ajungând la 94 de euro pe metru pătrat. Spre comparație, în Iași poți găsi oferte interesante în imediata apropiere a orașului, în localități precum Miroslava, Brătuleni, Valea Lupului, Valea Ursului sau Aroneanu, prețul mediu solicitat de către vânzători fiind de 33 de euro. Timișoara și Cluj-Napoca au o zonă extravilană ceva mai mare, fapt pentru care și oferta este mai generoasă; în cel dintâi caz un teren extravilan poate fi achiziționat, în medie, cu 27 de euro, iar în cel de-al doilea, cu 33 de euro.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close