Cea mai bună tocăniță țărănescă. Rețeta se face rapid și este nevoie doar de câteva ingrediente

de Diana Dragotescu    |    13 Aug 2020   •   06:20
Cea mai bună tocăniță țărănescă. Rețeta se face rapid și este nevoie doar de câteva ingrediente Pixabay

Tocănița țărănească este extrem de ușor de preparat vara, când avem frigiderul plin de legume proasperte. Este un preparat care de cele mai multe ori ne amintește de copilărie, și este pe placul tuturor.

Rețeta este extrem de simplu de preparat, este nevoie doar de câteva legume proaspete și de câțiva cârnați cabanoși. Pentru o variantă mai light, puteți înlocui cârnații cu un piept sau o pulpă de pui. 

Tocănița este o modalitate simplă de a incorpora cât mai multe legume în dietă. Dacă aveți alte legume preferate, cum ar fi ciupercile sau morcovii, le puteți aduga fără probleme în rețetă. 

Ingrediente

- 4 cârnați cabanoși
- 5-6 cartofi mari
- 4 roșii mari
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- sare și piper 
- ulei 

Metodă de preparare

1. Se pun cartofii tăiați cubulețe la fiert cu un pic de sare.
2. În timp ce lăsăm cartofii la fiert, se călește ceapa cu ardeiul și se adugă cei doi căței de usturoi pisați. Se lasă la rumenit câteva minute, până ceapa devine maronie.
3. Se dau roșiile prin răzătoare, se condimentează sucul lăsat cu sare și piper și se adaugă peste ceapa cu ardei. Se lasă la fiert și se adaugă un pumn generos de pătrunjel tăiat. 
4. Într-o tigaie se pun cârnații tăiați rondele la prăjit. Atenție! Nu se folosesște ulei deleoc, cabanoșii își vor lăsa singuri grăsimea necesară pentru prăjire.
5. Se pun cartofii fierți în sos. Lăsăm amestecul să dea un clocot, după care adăugăm și cârnații.
6. Lăsăm totul la fiert timp de 15 minute. Stingem focul și mai lăsăm preparatul încă 15 minute acoperit. Se ornează cu pătrunjel. 

x close