Antena 3 CNN Life Culinar 28 de alimente pe care să nu le ții în frigider niciodată! Scoate-le chiar acum

28 de alimente pe care să nu le ții în frigider niciodată! Scoate-le chiar acum

28 de alimente pe care să nu le ții în frigider niciodată! Scoate-le chiar acum
Sursa foto: Pixabay
29 Iul 2017   •   12:01

Cu toate că multe gospodine au tendința să pună în frigider o sumedenie de alimente, în realitate este important să se facă o selecție atunci când vine vorba despre păstrarea lor la temperaturi mai reduse.  Mai mult decât atât, unele alimente își schimbă gustul atât de mult după ce au fost ținute la rece încât mai apoi nu merită să fie consumate.

 Cartofii devin granuloși

Cartofii nu se pun în niciun caz in frigider, amidonul din ei transformandu-se in zahar si schimbandu-le considerabil textura. Rezultatul este ca la pregatirea termica devin granulosi. Exista totusi doua exceptii: cartofii noi, care se pot pastra doua-trei zile la rece, si cei dulci.

Ceapa mucegaiește

Este foarte important sa nu depozitezi ceapa In frigider, pentru ca frigul o Inmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider.

Painea se întărește

Ca să-i prelungeșsti valabilitatea, nu ține pâinea în frigider. Este o solutie, într-adevar, dar nu cea mai bună, deoarece își pierde din frăgezime. Dacă totuși vrei să îi prelungeti viața, înfășoară pâinea într-o bucată de pânză sau prosop. Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: frigider niciodata legume fructe alimente
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close