Antena 3 CNN Life Culinar PAȘTE 2017. Cum recunoști carnea de miel proaspată? Uite la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi

PAȘTE 2017. Cum recunoști carnea de miel proaspată? Uite la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi

PAȘTE 2017. Cum recunoști carnea de miel proaspată? Uite la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    12 Apr 2017   •   13:30

PAȘTE 2017. În perioada Paștelui, toată lumea se teme pentru calitatea cărnii de miel pe care o cumpără. Iată după ce trebuie să te uiți atunci când o alegi.

PAȘTE 2017. Specialiștii recomandă consumatorilor să achiziționeze miei verificați de către medicul veterinar, cu o greutate a carcasei de peste 12 kg. Mieii sub această greutate au un conținut ridicat de apă, ceea ce face ca prin operația de pregătire (fierbere, prăjire, frigere) să se diminueze cantitativ foarte mult (cantitatea de preparat aptă de consum), potrivit Libertatea.ro.

PAȘTE 2017. Aprecierea prospețimii cărnii de miel se realizează organoleptic, folosindu-se organele de simț: văzul, mirosul și pipăitul. Astfel, aprecierea are în vedere următoarele:

PAȘTE 2017. - aspectul: la carnea proaspătă, suprafața este acoperită cu o peliculă uscată, iar în secțiune, carnea este lucioasă și slab umedă
PAȘTE 2017. - culoarea: la suprafață este roz, iar în secțiune culoarea este roșie, caracteristică speciei și regiunii anatomice.

PAȘTE 2017. Citiți continuarea pe Libertatea.ro

×
Subiecte în articol: miel carne de miel Paste paste 2017 pasti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close