Antena 3 CNN Life Culinar Fructe care ajută tranzitul intestinal

Fructe care ajută tranzitul intestinal

 Fructe care ajută tranzitul intestinal
Sursa foto: Pixabay
20 Noi 2017   •   11:53

Fie că ești la cură de slăbire, fie că ai ales dieta vegetariană, smochinele, curmalele sau rodiile alungă pofta de a mânca ceva dulce și ușurează tranzitul intestinal, datorită fibrelor care le conțin, scrie clickpentrufemei.ro.

Smochinele, sursă de potasiu

Uscate sau proaspete, smochinele îți sunt necesare pentru că îți aduc un plus de fibre, potasiu, calciu, fier, magneziu care te țin departe asteniea, bolile respiratorii și digestive. Potasiul furnizează corpului energia de care are nevoie când ții dietă și faci sport, ajutând musculatura să funcționeze corect și păstrând echilibrul electrolitic. Smochinele sunt perfecte în deserturi și în salatele de fructe.

Curmalele, recomandate anemicilor

Nutriţioniştii recomandă femeilor care abia au născut şi celor care alăptează să mănânce mai des curmale, întrucât alungă depresia postnatală şi îmbogățesc laptele matern cu substabțe nutritive, bune pentru imunitatea copilului. Folosite în deserturi, curmalele acoperă necesarul de vitamine și minerale pentru o alimentație echilibrată. Curmalele oferă mai mulți aminoacizi decât în portocalele sau bananele și sunt excelente pentru a combate constipația. Sunt indicate și anemicilor, persoanelor aflate în convalescenţă şi celor cu probleme intestinale sau cu afecțiuni nervoase.

×
Subiecte în articol: fructe
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close