Antena 3 CNN Life Culinar Reţetă tradiţională drob de miel fără prapur. Cu ce trebuie uns pentru a nu fi uscat

Reţetă tradiţională drob de miel fără prapur. Cu ce trebuie uns pentru a nu fi uscat

Pentru gospodinele care nu-şi doresc să folosească prapurul în pregătirea drobului pentru masa de Paşte, există şi varianta fără acestă membrană.

Reţetă tradiţională drob de miel fără prapur. Cu ce trebuie uns pentru a nu fi uscat
Sursa foto: Instagram Tabita Molnar
de Georgiana Adam    |    30 Apr 2024   •   13:00

Drobul de miel este un preparat culinar tradiţional românesc care nu lipseşte de pe masa de Paşte, acesta fiind unul dintre mâncărurile din miel specifice acestei sărbători.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul prapur este de origine slavă şi reprezintă acea parte anatomică "peritoneu" care acoperă organele interne, mai ales stomacul şi intestinele animalului.

Ingrediente drob de miel fără prapur

  • 2 kg organe de miel;
  • 6 ouă mai mari;
  • ceapă verde;
  • 2-3 legături de pătrunjel;
  • 2-3 legături de mărar;
  • sare;
  • piper;
  • ulei;
  • pesmet.

Mod de preparare drob de miel fără prapur

Pentru început, organele se vor curăţa cu foarte mare grijă. Se spală cu foarte mare atenție şi apoi se opăresc pentru trei minute într-o oală plină cu apă clocotită în care se adaugă şi o lingură de sare.

Următorul pas este cel în care se toacă verdeaţa. Verdeaţa se toacă mărunt şi se adaugă ouăle şi ele bătute. Imediat după ce verdeaţa şi ouăle s-au omogenizat, se adaugă şi organele.

Gospodinele iscusite au un truc pentru ca drobul de miel fără prapur să nu iasă uscat. Acestea ung drobul cu ou şi unt.

Se condimentează cu sare şi piper întreaga compoziţie. Tapetăm cu ulei şi pesmet o tavă şi adaugăm compoziţia. Drobul de miel fără prapur se coace la 180 de grade pentru cca. 60 de minute.

×
Subiecte în articol: advertorial drob Paste reteta
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close