Antena 3 CNN Life Cum te pregătești pentru venirea pe lume a unui copil

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a unui copil

Dintre toate momentele în care tu și partenerul tău vă veți simți fericiți, venirea pe lume a primului vostru copil vă va defini cel mai mult viața împreună.

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a unui copil
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2020   •   19:35

Până la emoția unică a momentului în care veți ține bebelușul în brațe pentru prima oară, este important să vă asigurați că veți fi cât mai bine pregătiți pentru un asemenea eveniment. Un nou membru al familiei are nevoie de condiții prielnice pentru a se dezvolta armonios, iar aici intră în rol responsabilitatea ta. De la modul în care trebuie să redecorezi locuința și până la siguranța pe care cel mic trebuie să o aibă, există multe aspecte ce depind exclusiv de tine. Vei reuși să le pui la punct fără probleme, cât timp te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat.

Aranjează camera celui mic

Comparația cea mai facilă, când vine vorba despre încăperea unui nou-născut, este cea dintre acest loc și cuibul pe care păsările îl pregătesc în așteptarea puilor. În primul rând, pereții camerei pe care ai ales-o pentru bebe trebuie văruiți cu o vopsea nontoxică. Dacă nu vrei un banal ton de alb, poți lipi pe pereți abțibilduri în diferite culori, în forme diverse, inspirate de lumea animală sau de lumea vegetală. Podeaua trebuie să fie acoperită în totalitate, fie de un covor textil, fie de unul PVC, care să-i permită copilului să se deplaseze de-a bușilea, fără să se accidenteze. Un pătuț cu înălțime ajustabilă, ale cărui zăbrele sunt dispuse la o distanță de maximum patru centimetri, este cea mai bună alegere pe termen lung, dar în primă fază trebuie să te asiguri că baldachinul nu are elemente ce pot cădea peste copil.

Pune la punct bagajul pentru maternitate

Cu toate că este un eveniment așteptat din plin, nașterea copilului tot te va lua prin surprindere, din punctul de vedere al manifestărilor ce o preced. Bagajul pe care va trebui să îl ai cu tine în momentul în care vei pleca spre maternitate nu trebuie pregătit pe ultima sută de metri, ci pus la punct cu grijă, cu câteva săptămâni înainte de marele eveniment. Astfel, vei fi sigură că ai tot ce îți trebuie, precum șervețele umede, săpun, gel de duș, șampon, periuță și pastă de dinți, deodorant, prosop, pijama, halat, papuci, lenjerie intimă si pijamale de schimb. Poți alege să faci bagajul în oricare din zilele de după intrarea în luna a șaptea.

Găsește căruciorul și scaunul de mașină potrivite

La acest capitol, va trebui să ții cont de modul în care ai tinde să exploatezi mașina. Dacă o vei folosi des pentru a duce copilul la plimbare, cea mai bună alegere va fi reprezentată de un cărucior cu scoică. Vei putea face, astfel, transferul între cele două modalități de deplasare fără ca somnul celui mic să fie perturbat. Dacă preferi ca nou-născutul să se poată întinde într-o poziție cât mai comodă, alege un landou, însă ține cont de dimensiunile sale generoase, căci pot fi un dezavantaj în cazul în care nu dispui de un spațiu de depozitare permisiv. Un cărucior sport este ușor de folosit și de pliat, iar aceasta va fi alegerea cea mai inspirată în cazul în care călătoriți des și aveți nevoie de o soluție polivalentă.

Protejează întreaga familie de riscurile unei afecțiuni

Oricât de fericită ar fi venirea pe lume a unui copil, spectrul unei situații neprevăzute este prezent în viața fiecăruia dintre noi. Acum starea voastră de sănătate este cu atât mai importantă, pentru că aveți o nouă responsabilitate. O asigurare de sanatate ce oferă protecție în fața a 32 de afecțiuni grave și accesul la o sumă de până la 800.000 de lei reprezintă un aliat util în fața neprevăzutului. Într-un astfel de moment, în care responsabilitățile și prioritățile sunt regândite complet, o măsură de siguranță în plus vă poate oferi mai multă liniște.

Evaluează-ți cheltuielile și gândește un plan de economisire

O familie în creștere înseamnă și cheltuieli mai mari și achiziții mai multe, astfel încât înainte de venirea pe lume a noului membru al familiei voastre, este necesară o evaluare atentă a veniturilor și cheltuielilor.

Cu siguranță cel mic se va bucura de o mulțime de cadouri, de la hăinuțe și jucării, la tot felul de accesorii utile în primul an de viață și nu numai. De aceea, cel mai înțelept ar fi să nu faci prea multe achiziții înainte ca cel mic să se nască. După primele săptămâni împreună îți vei da seama exact ce lucruri ai deja, ce nevoi ai și, prin urmare, ce mai trebuie cumpărat.

Nu cheltui excesiv, ci păstrează un fond de rezervă pentru cheltuieli neprevăzute. Mai mult, este important să ai un plan de economisire pe termen lung, care să vă îndepliniți obiectivele ambițioase precum studii în străinătate pentru cel mic sau o achiziție importantă la maturitate (o mașină, poate chiar o locuință).

Bucuria primului copil poate fi echivalată doar de venirea celui de-al doilea, dar și provocările acestui moment sunt unice. Cu sfaturile de mai sus, ai siguranța că îl întâmpini pe cel mic exact așa cum trebuie.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close