Antena 3 CNN Life Salvamontiștii s-au chinuit opt ore să salveze un câine de pe malul unui râu: Îl hrăneau turiștii din Mocăniță, aruncând mâncare peste apă

Salvamontiștii s-au chinuit opt ore să salveze un câine de pe malul unui râu: Îl hrăneau turiștii din Mocăniță, aruncând mâncare peste apă

Un cățel care a rămas izolat pe malul unui râu din județul Maramureș și la care se putea ajunge doar prin apă a fost salvat luni de salvamontiștii din Maramureș. Intervenția a durat mai bine de 8 ore.

Salvamontiștii s-au chinuit opt ore să salveze un câine de pe malul unui râu: Îl hrăneau turiștii din Mocăniță, aruncând mâncare peste apă
Sursa foto: Salvamont Maramures
de Mia Lungu    |    07 Iun 2021   •   18:32

Salvamontiștii din Maramureș au fost sesizați luni dimineața de o femeie că pe Valea Vaserului un câine este izolat pe malul unui râu, unde nu se putea ajunge din cauza accesului dificil și a debitului mare de apă. Acesta era hrănit de turiștii aflați în Mocăniță, care îi aruncau mâncare peste apă.

„Verificând informația cu cei care lucrează în zonă ni s-a confirmat faptul că într-adevăr câinele este izolat într-o zonă în care nu există posibilitatea de a ajunge decât prin apă. În urma analizei situației s-a decis intervenția de urgență (datorită atenționărilor meteo care anunțau ploi în următoarele zile existând riscul creșterii debitului de apă)”, a informat Salvamont Maramureș.

În misiune au plecat salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formatia Vișeu.

Intervenția a durat mai bine de 8 ore, timp în care salvatorii au parcurs peste 16 kilometri atât motorizat, cât și la pas, intrând în apă, legați și asigurați în corzi, dat fiind debitul crescut al apei și problemelor cauzate de bolovanii și crengile din râu.

Până la urmă câinele a fost extras din zona în care se afla de mai mult timp.

Câine este bine și a fost dus în Vișeu, acasă la unul dintre salvatori, până în momentul în care va fi preluat de femeia care a făcut sesizarea și care și-a exprimat dorința de a adopta câinele.

„Și pentru că intervenția s-a desfășurat în zona Paltin, iar câinele avea nevoie de un nume salvatorii i-au pus numele, simplu, PALTIN”, au mai transmis salvamontiștii din Maramureș pe Facebook, unde au postat și imagini din timpul acțiunii.

Pentru ca noi nu spunem NU, niciodată...

In aceasta dimineata pe pagina de facebook a Salvamont Maramures o doamna care fusese ieri in drumetie cu Mocanita pe Valea Vaserului ne-a semnalat o situatie delicata a unui caine, izolat pe malul râului loc in care nu se putea ajunge datorita accesului dificil si a debitului semnificativ de apa. Cei mai inimoși turisti aflati in Mocanita hraneau cainele aruncandu-i mancare peste apa.

Verificand informatia cu cei care lucreaza in zona ni s-a confirmat faptul ca intr-adevar cainele este izolat intr-o zona in care nu exista posibilitatea de a ajunge decat prin apa.

In urma analizei situatiei s-a decis interventia de urgenta (datorita atentionarilor meteo care anuntau ploi in urmatoarele zile existand riscul cresterii debitului de apa), salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formatia Vișeu plecand in misiunea de a recupera animalul.

O interventie care a durat mai bine de 8 ore timp in care salvatorii au parcurs (peste 16 km) atat motorizat cat si la pas, intrand in apă, legati si asigurati in corzi, dat fiind debitul crescut al apei si problemelor cauzate de bolovanii si crengile din apa.

Pana la urmă interventia s-a încheiat cu bine, câinele fiind extras si recuperat din zona dificila in care se afla de mai mult timp.

In acest moment câinele este bine si este transportat in localitatea Vișeu la domiciliul unuia dintre salvatori pana in momentul in care va fi preluat de doamna care ne-a semnalat in aceasta dimineata situația si care si-a exprimat dorinta de a-l lua la dansa si a-i asigura un cămin.

Si pentru ca interventia s-a desfășurat in zona Paltin iar cainele avea nevoie de un nume salvatorii i-au pus numele... simplu..."PALTIN".

Felicitari colegi...
Misiune incheiata cu succes.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close