Antena 3 CNN Life Metoda inedită prin care ne putem crește imunitatea iarna

Metoda inedită prin care ne putem crește imunitatea iarna

Metoda inedită prin care ne putem crește imunitatea iarna
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Ian 2019   •   16:51

Imunitatea scăzută este una dintre cele mai mari probleme în această perioadă, astfel că este cazul să te îndrepți către vechile leacuri ale bunicii ce te puneau în trecut pe picioare și te mențineau puternic și sănătos.

Medicul balneolog Suzana Pretorian recomandă aplicateterapii specifice de creştere a imunităţii: inhalaţii cu apă sărată, băi în apă sărată şi împachetări cu nămol, conform descopera.ro.

1. ”Inhalaţiile cu apă sărată concentrată extrasă din Lacul Ursu au efect protector atât general, cât şi local, direct asupra principalei căi de infecţie în sezonul rece: aparatul respirator. Ele cresc nivelul de imunoglobuline A la nivelul mucoaselor respiratorii şi este îndepărtată histamina responsabilă de alergizare din celulele bronşice. Aerosolii nazali vizează în special căile aeriene superioare (pentru rinite, sinuzite, faringo-laringite, amigdalite cronice), în timp ce pulverizaţiile la cameră au efect mai ales asupra căilor aeriene inferioare (bronhii, plămâni).”, adaugă dr. balneolog Suzana Pretorian.

2. O altă procedură foarte utilă în procesul de creştere a imunităţii constă în băi în apă sărată concentrată şi caldă, de 1-2 ori pe zi, în şedinţe de câte 10-30 minute.

3. Cea de-a treia procedură menită să crească imunitatea constă în aplicaţii de nămol, câte 1 şedinţă pe zi sau la 2 zile.

Contraindicaţii

Prezenţa unor infecţii acute, simptomatice, recente (amigdalită, bronşită, infecţii urinare, cistite, anexite, etc.) sau în momentul sejurului  în centrul de tratament, dar şi imediat după terminarea unui tratament antibiotic, contraindică aceste terapii. Este momentul în care imunitatea  lupă cu un anumit agent infecţios. De aceea, imunitatea nu ar aputea să fie crescută, ci dimpotrivă, ar  fi slăbită de solicitarea concomitentă prin terapiile de mai sus. În plus, infecţiile s-ar agrava sau ar recidiva.

×
Subiecte în articol: imunitate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close