Antena 3 CNN Life Motivul pentru care este bine să mănânci înghețată. Sigur nu te gândeai la asta

Motivul pentru care este bine să mănânci înghețată. Sigur nu te gândeai la asta

Motivul pentru care este bine să mănânci înghețată. Sigur nu te gândeai la asta
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Iun 2018   •   20:23

Pe timpul verii, îngheţata este unul dintre cele mai apreciate deserturi, pentru efectul său răcoritor şi pentru marea varietate de combinare, când vine vorba de arome. Dincolo de toate acestea, îngheţata aduce şi beneficii pentru sănătate.

Alungă stresul inevitabil în dietă
Consistența cremoasă a înghețatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariția senzației de plăcere. La fel ca în cazul ciocolatei,atunci când guști dintr-o înghețată,se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina și endorfina,care îți dau o stare de bine, înlăturând stresul.

Conține vitamine și minerale
N-ai de ce să te simți vinovată că ai cedat poftei de a mânca o înghețată și nici să te temi că-ți va ruina cura de slăbire. O înghețată simplă,cu fructe,fără ciocolată sau sos adăugat,are doar 120 de calorii din cele 1.800-2.000 de care ai nevoie zilnic. Conține vitamine și minerale – calciu, fosfor, vitaminele A,C,D,E, vitamine din complexul B și o cantitate mică de vitamina K.

Îți aduce un plus de energie
Valoarea nutritivă a înghețatei diferă în funcție de sortiment,dar,consumată cu moderație,înghețeta te hidratează și-ți dă energie,cu atât mai mult dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. O porție conține în jur de 7 grame grăsimi, 2 grame proteine ,15 grame carbohidrați.

Sursa: clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: vitamine dieta stres inghetata motiv
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close