Antena 3 CNN Life Nu mai mânca acest tip de orez! Este de fapt PLASTIC și îți distruge organismul! Cum păstrezi corect orezul, ca să nu expire niciodată

Nu mai mânca acest tip de orez! Este de fapt PLASTIC și îți distruge organismul! Cum păstrezi corect orezul, ca să nu expire niciodată

Există mai multe alimente despre care specialiștii spun că nu vor expira niciodată, dacă acestea sunt păstrate corect. Printre acestea și orezul, care a fost la mare căutare în perioada pandemiei. Puțini știu, însă cum trebuie păstrat corect pentru a putea fi consumat cât mai mult timp.

Nu mai mânca acest tip de orez! Este de fapt PLASTIC și îți distruge organismul! Cum păstrezi corect orezul, ca să nu expire niciodată
Sursa foto: Pixabay.com
de Anca Andrei    |    23 Aug 2020   •   13:35

Potrivit specialiștilor, cea mai bună temperatură de păstrare a orezului este de 4-5 grade sau chiar mai scăzută. Cel mai bine este ca acesta să fie păstrat în containere de plastic sau dacă nu, în borcane de sticlă. Nu în pungă! Atenție! Mai bine îl desfaceți și îl vărsați în recipientele menționate.

Dacă respectați aceste reguli, orezul poate fi păstrat chiar și peste 30 de ani, fără să-și piardă aroma și valoarea nutrițională.

Pe piața din România și nu numai, din păcate pătrunde foarte mult orez, care de fapt nu este orez. Ei bine, acesta nu poate fi păstrat nici măcar un an și oricum odată ce-l consumăm va provoca probleme digestive.

Cum verifici dacă orezul este organic sau din plastic

Jurnaliștii coreeni ar arătat de mai multe ori, în diverse reportaje că producătorii fabrică orezul amestecând amidon de cartofi cu plastic care apoi este transformat în nuclee de orez introduse într-un abur cu aromă de orez. Medicii specialiști care au studiat ceea ce se întâmplă, din acest punct de vedere, au tras și un semnal de alarmă: 3 porţii de orez fals conţin mai mult plastic decât o pungă mică de plastic.

Din fericire, există un mod foarte simplu prin care putem verifica dacă am cumpărat orez din plastic sau natural. Luați o lingură de orez proaspăt și puneți-o în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă este făcut din plastic, așa că mai bine îl aruncați direct la gunoi.

Dacă doriți să fiți convinși că orezul este organic, atunci puneți două lingurițe de orez într-un recipient şi lasați-l într-un loc cald timp de 2 zile. Dacă orezul va mucegăi în acest interval de tump, atunci înseamnă că este organic.

×
Subiecte în articol: orez orez plastic expira
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close