Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Cuvintele de alint care ajută relația să supraviețuiască

Numai de bine. Cuvintele de alint care ajută relația să supraviețuiască

Numai de bine. Cuvintele de alint care ajută relația să supraviețuiască
Sursa foto: Captură A3
08 Apr 2019   •   09:25

Iubire, pui, baby sunt doar câteva dintre formulele de adresare pe care le auzim la cuplurile din jurul nostru. Cerasela Rogen, coach tranformaţional, a explicat ce impact au alinturile aupra creierului persoanei iubite şi cum trebuie să le folosim pentu a păstra relaţia pe linia de plutire. 

Când suntem alintați începem să descărcăm trei substanțe extraordinare. Oxitocina este hormonul care creează legătura dintre copil și mamă când o femeie este însărcinată. Când primim un alint chiat dacă suntem adulți ne conectăm cu acel moment în care eram plini de oxitocină în uterul mamei. Cât timp creierul este alimentat de oxitocină, se mărește capacitatea lui de a simți, totul pare mai frumos.  

Dopamina o obținem de multe ori mâncând ciocolată, dar se poate obține și prin alint. Alintul însemnă siguranță, că cineva ne iubește iar acestă atenție creează mai multă sănătate și o stare psihică mai bună. 

Tonalitatea pe care este spus alintul contează foarte mult. Un cuvânt banal spus într-o tonalitate dulce poate fi un alint. Nu contează atât de mult forma cuvâtului, cât contează tonalitatea. Odată cu alintul apare și seratonina, care este hormonul fericirii. 

 

×
Subiecte în articol: relatie Numai de bine
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close