Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Izolarea senzorială, terapia care face furori

Numai de bine. Izolarea senzorială, terapia care face furori

Numai de bine. Izolarea senzorială, terapia care face furori
Sursa foto: Captuură A3
26 Mar 2019   •   10:30

Există o terapie care te poate face să te simţi ca un astronaut și are mare succes mai ales în zonele urbane aglomerate unde oamenii sunt din ce în ce mai stresaţi. Dar ce este mai exact? Este un bazin cu apă şi conţinut ridicat de sare în care eşti privat senzorial de factori externi.

Adâncimea acestui bazin este de 25 de cm şi conţine aproximativ 500 de kg de sare amară. O şedinţă poate dura între 60 şi 90 de minute.Oamenii care folosesc acest tip de terapie de meditaţie şi relaxare plutesc fără efort şi nu au niciun stimul extern care le-ar putea distrage atenţia.

Sesiunea de plutire începe cu muzică meditativă și lumini ambientale, însă pot fi oprite cu ajutorul unei telecomenzi, dacă deranjează. Temperatura apei este de 34,8, temperatura externă a pielii.

Pentru ca relaxarea să fie deplină, specialiştii recomandă ca înainte de sedinţa de plutire, să evitaţi gustările care se digeră greu. Există, însă, şi contraindicaţii. Această terapie nu este potrivită persoanelor cu afecțiuni dermatologice.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close