Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Pedichiura medicală, soluţia pentru unghiile cu probleme

Pedichiura medicală, soluţia pentru unghiile cu probleme

Unghia încarnată este una dintre cele mai comune probleme medicale, cu care majoritatea oamenilor s-au confruntat cel puțin o dată în viață. Afecțiunea provoacă durere, umflare, înroșire și, dacă nu este tratată la timp, infecție.

Pedichiura medicală, soluţia pentru unghiile cu probleme
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2021   •   15:23

În trecut, singurele metode de tratament erau diferite medicamente, iar dacă nu se vindeca, unghia încarnată trebuia operată.

Astăzi, vorbim despre o tehnică modernă, nedureroasă și care dă rezultate pe termen lung.

Cunoscută în termeni medicali sub denumirea de onicocriptoză, unghia încarnată este o unghie  ale cărei colțuri cresc lateral, intrând în piele și provocând o inflamație cu risc de infecție.

''Poate și să spargă stratul cornos și atunci te strânge de patul unghial și provoacă dureri, infecții. Și când te uiți din față la unghie e din ce în ce mai încovoiată și mai strânsă'', a spus Maria Ianos, tehnician.

Cea mai frecventă cauză pentru o unghie încarnată este tăierea incorectă a acesteia

 Altă cauză ar putea fi încălțămintea inadecvată care înghesuie degetele sau transpirația în exces. De asemenea, poate apărea și din cauza unei moșteniri genetice.

''Noi știm că se taie unghia pe drept, adică marginea liberă se taie pe drept, la nivelul buricului la deget. Însă, doar un pic de tot în șanțurile perunghiale. TAIE Nu se taie, nu intrăm în zona în care începe unghia să crească, zona de stres, cum i s-ar zice'', explică tehnicianul.

Primul simptom constă în umflarea și întărirea pielii din jurul unghiei

Apoi se instalează durerea, pe ambele părți ale unghiei.

În cazuri avansate, unghiile încarnate își fac simțită prezența și prin apariția unei ciuperci, a unei deformări a degetului sau prin schimbarea culorii unghiei. 

''Acum ceva vreme, de exemplu, toată lumea mergea și și-o scotea practic la doctor, acum, există aceste sisteme mai noi care au venit și la noi în România pe piață. Putem să îl comparăm cu un aparat dentar, sunt sisteme pentru corecția unghiilor încarnate. Sunt sisteme tridimensionale, non-invazive''.

Prin urmare, nu mai este nevoie ca pacientul cu unghie încarnată să treacă pragul medicului chirurg.

Urmăriţi în materialul video de mai sus o demonstraţie a unui tratament realizat cu dispozitiv tridimensional.

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close