Antena 3 CNN Life Oameni De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: „Am avut nevoie de psiholog pentru a putea trece peste tragedia de la Maternitatea Giulești”

De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: „Am avut nevoie de psiholog pentru a putea trece peste tragedia de la Maternitatea Giulești”

De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: „Am avut nevoie de psiholog pentru a putea trece peste tragedia de la Maternitatea Giulești”
12 Mai 2019   •   15:37

Academicianul Dan Mircea Enescu a povestit experiența pe care a trăit-o după tragedia de la Maternitatea Giulești, în care au murit șase copii. Pe vremea aceea, Dan Mircea Enescu era manager și doctor al Spitalului Grigore Alexandrescu, unde au fost transferați opt bebeluși arși de la Maternitatea Giulești. 

„Au fost niște clipe mărețe. Gândiți-vă că aceasta e menirea noastră. Am fost puși în fața întregii noastre valori. Vă dați seama, erau copii de 900 de grame, cel mai mare era de 3 kilograme.. ce gingășie și cu ce dragoste au fost tratați ca să supraviețuiască”. 

Medicul a spus că a avut nevoie de un psiholog pentru a putea trece peste tragedia de la Maternitatea Giulești. 

„Am avut inspirație, am chemat un psiholog, pe domnul doctor Diaconu. M-am interesat de cineva care este exersat în lucruri de campanie, de luptă, de lucruri speciale. Am discutat, mi-a plăcut, am zis că el este. A fost managerul acestei situații. Venea dimineața, vorbea cu mine, el mă evalua. După ajungea la mame, la asistente, a doctori. E psihilog, limpezea lucrurile”. 

Citiți și De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: Misiunea mea e să salvez copii

×
Subiecte în articol: De-a viața ascunselea psiholog
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close