Antena 3 CNN Life Oameni De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: Misiunea mea e să salvez copii

De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: Misiunea mea e să salvez copii

De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: Misiunea mea e să salvez copii
12 Mai 2019   •   15:21

Fiecare ne naștem cu o misiune, cu un scop precis. Dan Mircea Enescu are misiunea de a salva, de a vindeca, chiar dacă el însuși a simțit cicatricile și durerea arsurilor. Carcaterul său s-a călit în lupta cu moartea, cu neputința. Toată energia și bunătatea lui au salvat peste 100 de mii de copii. E primul chirurg plastician pentru copii, cel care a revoluționat în țara noastră modul de tratament al arsurilor, e academician, profesor universitar, doctor. 

„Totul a pornit dintr-o mare deznădejde. Mi-am asumat o misiune imposibilă. M-am dus la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde aveam post, puteam să trăiesc o viață întreagă, făceam chirurgie plastică de adulți, puteam să fac și estetică. Am simțit că e misiunea mea în viață, adică să n-ai niciun dubiu. M-am ridicat și am plecat în momentul în care am auzit că mor acolo o grămadă de copii. Erau momente foarte grele. Era înainte Revoluție, lucrurile erau stricte. Ca să te ridici să pleci de undeva era un gest de inconștiență. Nu l-am perceput ca atare, ci am perceput-o ca fiind o misiune”. 

„Nu m-am gândit nicio clipă la altceva decât la viața acelor copii. Am plecat și m-am dus alături, era vorba de un spital aflat la vreo 500 de metri. Am plecat cu un sentiment de liniște și în fața unui lucru care era al meu”. 

Citiți și De-a viața ascunselea. Academicianul Dan Mircea Enescu: „Am avut nevoie de psiholog pentru a putea trece peste tragedia de la Maternitatea Giulești”

 

×
Subiecte în articol: De-a viața ascunselea copii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close