Antena 3 CNN Life Oameni Mădălina Manole ar fi împlinit astăzi 49 de ani. Au trecut șase ani de la dispariția ei

Mădălina Manole ar fi împlinit astăzi 49 de ani. Au trecut șase ani de la dispariția ei

Mădălina Manole ar fi împlinit astăzi 49 de ani. Au trecut șase ani de la dispariția ei
14 Iul 2016   •   16:05

Mădălina Manole ar fi împlinit astăzi 49 de ani. Din păcate, însă, în această zi se împlinesc totodată șase ani de când „Fata cu părul de foc” a încetat din viață, după ce s-a sinucis în urma unei intoxicații cu Furadan. Era căsătorită şi avea un copil.

Cântăreaţă, dar şi compozitoare, Mădălina Manole s-a făcut remarcată în lumea muzicii româneşti încă de când avea 15 ani. Adora să cânte la chitară, iar piesele precum "Fată, dragă", "Te-am văzut, mi-au plăcut" au fost fredonate de generaţii întregi.

 

Mădălina Manole şi-a făcut debutul muzical la 15 ani în Cenaclul Tineretului prahovean. A cântat mai întâi în duet cu Ştefania Ghiţă, după care alături de Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu sau Mircea Rusu.

Între 1982 şi 1985, Mădălina Manole a urmat Şcoala Populară de Artă, lucrâdn în acelaşi timp la aeroportul Otopeni, pe post de controlor de trafic.

Trei ani mai târziu după absolvire, participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental" compusă de Şerban Georgescu. A fost de fapt începutul unei colaborări de succes între cei doi.

Marele ei succes vine în 1991, cu piesa "Fată dragă", pentru care obţine discul de aur. În acelaşi an, ia naştere şi primul fan-club, cu 25 de filiale în întreaga ţară.

Mădălina Manole porneşte apoi în turneee prin Statele Unite, Canada, Austria şi Franţa. Urmează alte două discuri de aur, după ce vinde nu mai puţin de două milioane de discuri.

În 1993, este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele radio, ceea ce îi aduce o invitaţie la Bruxelles pentru filmarea piesei "Să nu mă minţi". Mulţi o numesc "Patricia Kaas a României"

În 1997, lansează albumul „Lină, lină Mădălină" şi prezintă alături de Octavian Ursulescu ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov.

Mulţi îi solicită să apară în reclame şi de aici se alege şi cu porecla „fata cu părul de foc", aluzie la culoarea părului în lumina reflectoarelor.

 

În 2000, este desemnată cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio şi Premiile Industriei Muzicale din România.

„Vino, dragostea mea", „Te-am văzut mi-ai plăcut", „Fata dragă", sau „Vreau să te uit", sunt doar câteva din piesele cu care a făcut furori.

×
Subiecte în articol: Mădălina Manole
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close