Antena 3 CNN Life Locurile din birou cu cele mai multe bacterii | Obiectele pe care trebuie să le dezinfectezi în mod regulat, pentru a nu te îmbolnăvi

Locurile din birou cu cele mai multe bacterii | Obiectele pe care trebuie să le dezinfectezi în mod regulat, pentru a nu te îmbolnăvi

Experții americani au descoperit care sunt cele mai periculoase suprafețe în ceea ce privește cantitatea mare de bacterii.

Locurile din birou cu cele mai multe bacterii | Obiectele pe care trebuie să le dezinfectezi în mod regulat, pentru a nu te îmbolnăvi
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2024   •   08:00

Chiar dacă am crede că suprafețele sunt curate, de cele mai multe ori sunt adevărate capcane. Suprafețele de la birou ascund adeseori bacterii precum E-coli, salmonella și multe altele. 

Cantitatea cea mai mare de microbi se regăsește pe biroul propriu-zis.

"Acest este o suprafață deschisă care este atinsă frecvent, de obicei cu o oarecare presiune pentru a susține o parte din greutatea unei persoane", a spus Jason Tetro, gazda Super Awesome Science Show.

Un alt pericol vine de la tastatura calculatorului. 

"Peste 3.000 de organisme pot fi găsite pe centimetru pătrat pe o tastatură. Deci, data viitoare când vă ștergeți biroul, este o idee bună să ștergeți și tastatura, a precizat doctorul Ron Brown.

Un alb obiect plin de bacterii ne întâmpină chiar de la intrarea în birou. Este vorba despre clanța de la ușă. Acesta este una dintre cele mai infestate locuri dintr-un birou din cauza numărului mare de mâini care le ating zilnic. 

Pentru a evita îmbolnăvirea în urma atingerii zonelor infectate, specialiștii ne recomandă să utilizăm dezinfectant de mâini, mai ales înainte de a mânca. 

×
Subiecte în articol: bacterii birou mobilier
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close