Antena 3 CNN Life Motivul pentru care nu trebuie să ții parfumurile în baie. Mare atenţie la gestul banal care duce la pierderea intensităţii unui parfum

Motivul pentru care nu trebuie să ții parfumurile în baie. Mare atenţie la gestul banal care duce la pierderea intensităţii unui parfum

Unul dintre cele mai banale gesturi pe care poate îl faci zilnic, poate duce, în timp, la pierderea calităţii şi intensităţii parfumului.

Motivul pentru care nu trebuie să ții parfumurile în baie. Mare atenţie la gestul banal care duce la pierderea intensităţii unui parfum
Sursa foto: Unsplash.com | Max Rahubovskiy
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2023   •   02:00

Parfumul poate fi considerat un accesoriu din garderoba fiecăruia, şi ca orice alt accesoriu, acesta are nevoie de anumite condiţii de păstrare pentru a nu-şi pierde din caracteristici.

Puţine persoane ştiu că depozitarea parfumului în baie nu este indicată de către specialiştii în domeniu. Se pare că păstrarea acestuia într-un spaţiu precum baia, duce la modificarea moleculelor de parfum, afectând astfel stabilitatea parfumului.

Din cauza căldurii şi umezelii, uleiurile aromatice din componenţa parfumurilor ajung să se descompună în timp, favorizând astfel modificarea aromelor parfumului.

Dr. Marlen Harrison, expert în parfumuri, a explicat că "umiditatea și căldura pot determina descompunerea uleiurilor parfumate”, potrivit mirror.co. Astfel că, păstrarea în baie a parfumurilor duce, în timp, la modificarea completă a produsului. 

Mai mult decât atât, mirosul parfumurilor depozitate în baie va dispărea în cel mult 30 de minute de la momentul aplicării pe piele. Prin urmare, persistenţa acestuia este şi ea afectată de modul de depozitare mai puţin inspirat.

Gestul banal care duce la pierderea intensităţii unui parfum

Un parfum depozitat în condiţii neprielnice îşi pierde din caracteristici. Acesta ajunge să-şi schimbe culoarea, mirosul şi rezistenţa îndelungată pe care o avea la început. 

Există un gest banal pe care mulţi dintre posesorii de parfumuri îl fac înainte de a-şi pulveriza parfumul pe piele sau haine.

Agitarea sticluţei de parfum înainte de pulverizare este un gest banal care duce la pierderea intensităţii parfumului. Prin agitarea sticlei de parfum, aerul din interior va sparge moleculele parfumului, iar acesta îşi va pierde din persistenţă.

Totodată, specialiştii recomandă ca sticlele de parfum să fie ferite de lumina directă a soarelui, de becuri, neoane sau spoturi. Cu cât este mai întunecat locul de păstrare, cu atât este mai bine.

În ceea ce priveşte temperatura optimă de păstrare a parfumurilor, aceasta este cuprinsă între 17-22°C. Astfel că, cel mai indicat loc de păstrare a sticlelor de parfum este în dormitor sau în orice altă încăpere unde este atinsă temperatura menţionată.

×
Subiecte în articol: parfum baie intensitate parfum
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close