Antena 3 CNN Life Știinţă 50 de ani de imagini incredibile. Şase ore de spectacol LIVE din cosmos, cadoul Observatorului European pentru pasionaţii de astronomie

50 de ani de imagini incredibile. Şase ore de spectacol LIVE din cosmos, cadoul Observatorului European pentru pasionaţii de astronomie

50 de ani de imagini incredibile. Şase ore de spectacol LIVE din cosmos, cadoul Observatorului European pentru pasionaţii de astronomie
Sursa foto: Foto: www.eso.org
03 Oct 2012   •   08:44

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de existenţă, European Southern Observatory (Observatorul European pentru Emisfera Sudică), una dintre cele mai vechi şi mai respectate instituţii astronomice din lume, a publicat cele mai frumoase imagini din spaţiu.

Observatorul a fost înfiinţat în 1962 de astronomii din cinci state europene (Belgia, Franţa, Germania, Olanda şi Suedia). Existenţa unui telescop la sud de Ecuator le-a permis acestor oameni de ştiinţă să observe obiecte din spaţiu ce nu pot fi văzute din Emisfera Nordică. Un exemplu în acest sens sunt Norii lui Magellan.

De-a lungul deceniilor, astronomii din alte state europene au dorit să se alăture acestui proiect. În 2010, Brazilia a devenit primul stat din afara Europei care ia parte la acest proiect.

În prezent, ESO dispune de opt telescoape. Cercetătorii care lucrează la ESO au descifrat, de-a lungul vremii, unele dintre cele mai mari mistere ale Universului.

Pentru a celebra cei 50 de ani de existenţă, ESO va transmite LIVE, pe 5 octombrie, imagini din cosmos. Spectacolul va dura 6 şase ore.

Mai multe imagini impresionante, în galeria foto de mai jos


×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close