x close

"Aici a ÎNCEPUT viaţa pe continentul european". Locul de lângă România care schimbă istoria

de O.P.    |    29 Oct 2012   •   06:37
"Aici a ÎNCEPUT viaţa pe continentul european". Locul de lângă România care schimbă istoria 442

Săpăturile arheologilor au scos la iveală un lucru extraordinar. La câteva sute de kilometri de ţara noastră, în nord-estul Bulgariei, în Provadia, cercetătorii au descoperit cel mai vechi oraş din Europa.
.
Situl arheologic a fost săpat lângă nişte mine de sare din Bulgaria. Potrivit Sofia Globe, primele estimări arată că locul respectiv are peste 7.000 de ani: "Această aşezare ar fi apărut între anii 4.700 şi 4.200 înainte de Hristos", spune profesorul coordonator, Vasil Nikolov.

Faptul că aşezământul a fost construit lângă minele de sare arată că oamenii din acele timpuri erau preocupaţi cu negoţul - sarea fiind o monedă de schimb în acele zile. "Sarea era la fel de importantă cum este uleiul în zilele noastre. Era folosită ca monedă de schimb în acele timpuri", continuă profesorul.

Osemintele a 300 de băştinaşi au fost găsite în acel loc, iar arheologii şi-au dat seama de un lucru uimitor: "Am realizat că oamenii erau împărţiţi în două clase sociale diferite", iar ritualurile de înmormântare erau speciale: trupurile erau secţionate în două, şi îngropate de la brâu în sus, scrie Sofia Globe.


Citeşte mai multe despre:

Bulgaria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati