Antena 3 CNN Life Știinţă "Aici a ÎNCEPUT viaţa pe continentul european". Locul de lângă România care schimbă istoria

"Aici a ÎNCEPUT viaţa pe continentul european". Locul de lângă România care schimbă istoria

"Aici a ÎNCEPUT viaţa pe continentul european". Locul de lângă România care schimbă istoria
de O.P.    |    29 Oct 2012   •   06:37

Săpăturile arheologilor au scos la iveală un lucru extraordinar. La câteva sute de kilometri de ţara noastră, în nord-estul Bulgariei, în Provadia, cercetătorii au descoperit cel mai vechi oraş din Europa.
.
Situl arheologic a fost săpat lângă nişte mine de sare din Bulgaria. Potrivit Sofia Globe, primele estimări arată că locul respectiv are peste 7.000 de ani: "Această aşezare ar fi apărut între anii 4.700 şi 4.200 înainte de Hristos", spune profesorul coordonator, Vasil Nikolov.

Faptul că aşezământul a fost construit lângă minele de sare arată că oamenii din acele timpuri erau preocupaţi cu negoţul - sarea fiind o monedă de schimb în acele zile. "Sarea era la fel de importantă cum este uleiul în zilele noastre. Era folosită ca monedă de schimb în acele timpuri", continuă profesorul.

Osemintele a 300 de băştinaşi au fost găsite în acel loc, iar arheologii şi-au dat seama de un lucru uimitor: "Am realizat că oamenii erau împărţiţi în două clase sociale diferite", iar ritualurile de înmormântare erau speciale: trupurile erau secţionate în două, şi îngropate de la brâu în sus, scrie Sofia Globe.






×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close